dimecres, 31 d’octubre del 2012

CiU vota contra una moció d’independència a l’Ajuntament de Vilallonga



Els vots en contra de dos regidors de CiU i l`abstenció d`un tercer, han evitat que prosperi la moció del grup d’ERC del municipi de Vilallonga del Camp, que demanava que el Parlament de Catalunya assumeixi de forma unilateral la plena sobirania de la nació catalana, en la perspectiva de la constitució d’un estat català lliure, independent, democràtic i social.

Els 2 regidors del PP hi han votat en contra, així com l’únic regidor del PSC, mentre que per part de CiU, la regidora Maria Teresa Claramunt s`ha abstingut, i els regidors Pere Abelló i l`alcalde Francesc Xavier Armengol hi han votat en contra. Els tres regidors d’ERC (Ignasi Valera Cabré, Gemma Benaiges Vidal i Carme Vallvè Fortuny) hi han votat favorablement.

El govern municipal està en mans de CiU gràcies a un pacte amb el PP.

CiU ha argumentat el seu vot negatiu afirmant que el període pre-electotoral no és el moment d`aprovar aquestes mocions, i que cal esperar a veure com queda configurat e el nou Parlament després del 25N per veure si s`aprova. En paraules textuals, segons el grup d’ERC, han dit que "això ara no toca", i també han afirmat que alguns dels punts demanats són massa contundents, i que creuen que ara no és el moment d`aprovar aquestes mocions.

Quan des del grup d’ERC se’ls ha recordat que aquesta moció ja ha estat aprovada en altres consistoris amb govern de CiU, com a Valls, on fins i tot el PSC va votar-hi a favor, i que Vilallonga pertany a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la resposta ha estat que la configuració social del municipi no és la mateixa, i que en tot cas no es tancaven a poder aprovar una moció semblant en el futur.

30.10.12