dimecres, 22 d’agost del 2012

Espanya tremola, tem el pols independentista Euskadi i Catalunya;Spain shakes, powders fears separatist Basque and Catalonia

.
El lehendakari Patxi López tenia clar que els seus dies ja estaven comptats, i ha preferit convocar eleccions abans que el desgast fos de l’alçada del que va patir el president Montilla, ha preferit tenir un sortida mig digna a una presidència artificial aconseguida gràcies a la llei de partits polítics que va deixar sense participació política a una bona part dels independentistes bascos.

Totes les enquestes confirmen que les dues forces més votades seran el PNB i l’esquerra Abertzale, i només estan pendents del resultat per saber el guanyador, és a dir si per aquelles casualitats de la vida els bascos es posessin d’acord, el País Basc comptaria amb una amplia majoria a favor de l’Estat Propi Basc.

És vulgui o no, les eleccions tindran caràcter de consulta independentista, una consulta via electoral que preocupa a Madrid per l’efecte que pot tenir, serà la primera vegada que és visualitzarà democràticament que els partidaris de l’Estat Propi Basc són majoria, i en absència de violència la democràcia sempre acaba guanyant. 
Amb aquesta situació, imagineu el que passaria si Catalunya convoques eleccions anticipades desprès de la manifestació del #11s2012 pel mateix dia 21 d’octubre?

Espanya començaria a tremolar de veritat, per primer cop tant a Esukadi com a Catalunya  una majoria independentista es visualitzaria a les urnes. Algú té dubtes que les properes eleccions a Catalunya encara que siguin amb posterioritat a les eleccions basques, seran unes eleccions en clau independentista?
Desprès d’aquestes eleccions a Euskadi, res ja no serà igual, les urnes demostraran que una majoria independentista les ha guanyat, i res tampoc serà igual a les properes eleccions catalanes, siguin el dia que siguin.

Espanya tremola davant el que és imparable, les urnes tant a Euskadi com a Catalunya demostraran democràticament que una amplia majoria vol l’Estat Propi. Espanya tal i com la coneixen fins ara, té els dies comptats.