La German Marshall Fund (GMF) recomana a Europa que miri amb interès el cada cop més nombrós moviment independentista al nostre país
En un article al seu bloc, Nicolás Siegel important analista polític de la GMF, descriu la situació espanyola i diferencia que mentre a Espanya és produeixen protestes per la situació econòmica, a Catalunya creix el moviment independentista i es fa ressò de tot el moviment de l’Assemblea Nacional Catalana i la mateixa marxa per la independència, parteix el seu anàlisi del malestar creixen dels catalans per l’espoli que patim de més del 8% del PIB i de les recents sentencies dels tribunals espanyols contra la immersió lingüística. Destaca també el resultat de la darrera enquesta del CEO que dona més d’un 51% dels catalans a favor de la independència i recomana a Brussel·les i a Washington que mirin en cura la voluntat independentista dels catalans.
En el mateix article també parla de la vitalitat de la societat civil catalana en referència a l’ANC i la seva presidenta Carme Forcadell, però també destaca les paraules de líder d’UDC Duran i Lleida rebatin les dades de l’enquesta i negant la seva validesa, malgrat tot l’analista polític NIcolás Siegel insisteix en l’augment en aquesta “regió” d’Espanya del moviment independentista; farts d’haver de suportar pagar i de patir viure en un país com Espanya, amb unes dades econòmiques completament negatives.
Qui són “la German Marshall Fund (GMF)” segons el “Patronat Catalunya Món”
La GMF va ser fundada l'any 1972 en memòria del Pla Marshall, amb l'objectiu de promoure la col·laboració i l'entesa entre Europa i els Estats Units d'Amèrica. La seva finalitat és donar suport a les persones i les institucions que treballen en l'establiment de vincles transatlàntics i actualment té presència als dos costats de l'oceà amb oficines a Berlín, Bratislava, París, Brussel·les, Belgrad, Ankara i Bucarest. Aquesta entitat va crear el Marshall Memorial Fellowship Program l'any 1982 i actualment disposa d'una xarxa que aplega els EUA i vint-i-dos països europeus i compta amb més de 1.600 persones procedents del món de la política, la premsa, les empreses o les organitzacions no governamentals.
El Patronat Catalunya Món té establert un acord amb la German Marshall Fund (GMF) of the US per tal de col·laborar en el desenvolupament a Catalunya de l'American Marshall Memorial Fellowship Program.
Segons aquest acord, el Patronat Catalunya Món és l'organisme responsable de la planificació d’una estada, que es realitza anualment a Catalunya, d’una delegació de la German Marshall Fund integrada per un reduït nombre de persones dels EUA que visiten durant tres setmanes diferents països europeus.
L’objectiu és trobar sinergies, intercanviar coneixements, estrènyer les relacions transatlàntiques i, en definitiva, promoure oportunitats de col·laboració i participació entre la societat civil europea i la dels EUA. Els visitants tenen l'oportunitat de conèixer, mitjançant persones expertes, l'economia, la política, la cultura, la societat i el funcionament de les principals institucions europees i detectar, de manera transversal, els eixos i els reptes que afecten cada país.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada