dijous, 20 de novembre del 2014

Exconsellers del PSC del tripartit abracen ara el sobiranisme

Dijous, 20 de novembre de 2014 05:00 h

Els exconsellers Montserrat Tura, Joaquim Nadal, Antoni Castells i Marina Geli deixen el PSC per formar part d'un nou partit socialista sobiranista.







Càrrecs històrics del PSC han decidit estripar el carnet i abraçar el sobiranisme. NeCat - partit  fundat per l'exconseller Ernest Maragall actualment en coalició amb ERC - i Moviment Catalunya -el corrent intern del PSC  liderat per les diputades Marina Geli i Núria Ventura i al que pertanyen exconsellers com Montserrat Tura o Joaquim Nadal-, presentaran divendres l'acord a partir del qual han decidit fundar un nou partit al marge del PSC. 

La nova formació naixerà formalment el proper mes de gener encara que no té clar el seu nom. Aquests moviments d’exsocialistes podrien ser la clau per la no llista conjunta de CDC, el sector independentista d’Unió i ERC.

Pesos pesants del tripartit i històrics del PSC reclamen espai en el nou escenari polític post 9-N


Històrics com Marina Geli, Núria Ventura -ambdues diputades al Parlament-, Pia Bosch -regidora a Girona-, l'exconsellera Montserrat Tura o alguns alcaldes de l'anomenat sector catalanista deixaran de militar al PSC per passar a fer-ho a la nova formació. L’exconseller Joaquim Nadal, podria acabar marxant també, donada la simpatia manifesta i l'impuls que han donat sempre a Moviment Catalunya, juntament amb l’exconseller Antoni Castells que fa temps que ja va abandonar el PSC.

Dinamitar una possible llista conjunta amb l’argument de pescar vots a l’àrea metropolitana de la mà d’ERC

Un acord amb ERC d’aquest nou socialisme sobiranista podria explica les reticències d’ERC  a una llista conjunta amb CDC, malgrat que l’argument dels vots que aquesta nova formació podria “pescar”  a l’àrea metropolitana grinyola atesa la poca influència que aquest sector de l’antic PSC té al baix Llobregat. La burgesia del PSC vol seguir fent política i amb un acord amb ERC tindrien una via per continuar.

Amb la mirada a les municipals

Encara que la confluència entre NeCat i Moviment Catalunya deixa, de moment, al marge a Avancem,  sembla que les portes a acords posteriors al moment de la creació del nou partit no s’han tancat. A les properes municipals la nova formació podria alternar  alternar llistes en solitari, altres compartides amb ERC, el PSC, ICV o competir  directament amb els socialistes en el mateix ajuntament.