dimecres, 2 d’octubre del 2013

Diplocat porta el procés sobiranista català a Londres

02/10/2013

Dret a decidir

El 25 d'octubre tindrà lloc la jornada "Els processos d'autodeterminació a Europa. El cas de Catalunya"


Nerea Rodríguez


Un moment de la presentació del procés sobiranista a París
El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), el consorci dedicat a la projecció internacional de Catalunya, porta el procés sobiranista català a Londres, on el 25 d’octubre tindrà lloc la jornada “Els processos d'autodeterminació a Europa. El cas de Catalunya”.

El mes de juny passat, el Diplocat ja va desembarcar a París per explicar el procés sobiranista, en un cicle de debats sobre el dret a decidir, i ara ho tornarà a fer a l’UCL European Institute de Londres, on s’abordaran les possibilitats constitucionals existents per a una efectiva separació, i també quina seria la hipotètica relació d’aquest futur Estat envers la seva permanència a la UE.

La jornada la inaugurarà Mary Fulbrook, directora del UCL European Institute, i també Albert Royo, secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, i comptarà amb la participació de Geoff Cowling, antic cònsol-general britànic a Barcelona; Miquel Strubell, cofundador de la l’Assemblea Nacional Catalana; el periodista Xavier Vidal-Folch; Montserrat Guibernau, catedràtica de l’Escola de Polítiques i Relacions Internacionals de la Queen Mary, University of London, entre d’altres.

La cloenda anirà a càrrec de Roger Albinyana, secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea del Govern de la Generalitat de Catalunya, i d’Stephen Wall, president del Consell de la UCL.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/diplocat_porta_el_proces_sobiranista_catala_a_londres_96278.php