...To love & protect people; Make justice reign & ensure that to great shall not opress to common. JAUME I 1276. #Catalonia ...

dimecres, 8 de maig del 2024

Sílvia Orriols és més coneguda entre la ciutadania que els candidats del PP, Comuns, V🤢x i la CUP, segons l’enquesta de l’ARA

 

 

NACIONAL

 

06/05/2024

 

 

 




 

Per als entesos en demoscòpia electoral, la intenció de vot o la projecció d’escons no són les úniques dades d’interès que poden obtenir-se dels sondejos.

Mesurar el nivell d’aprovació i el percentatge de popularitat que susciten els diferents líders polítics entre els enquestats és de gran valor a l’hora d’afinar els pronòstics al màxim.

En aquest sentit, l’atribució de fins a 7 escons a Aliança Catalana (AC), tot i ser la més alta fins al moment, no és la informació més destacable en els resultats de l’última enquesta del diari ARA en relació amb aquesta formació.

Respecte del grau de coneixement dels aspirants a presidir la Generalitat, el 42,6% dels entrevistats declara saber qui és Sílvia Orriols. La batllessa de Ripoll duplica així la xifra corresponent a la candidata de la CUP, Laia Estrada, a qui només coneix el 21,1% de la mostra.

De la mateixa manera, la líder del partit extraparlamentari també supera les puntuacions obtingudes per Alejandro Fernández (PP), Jessica Albiach (Comuns) i Ignacio Garriga (V🤢x).

D’acord amb el sondeig publicat diumenge per l’ARA, aquests candidats són menys coneguts que Sílvia Orriols, malgrat que tots tres ja foren caps de llista als comicis de l’any 2021.

Es dona el cas, a més a més, que tant Fernández com Albiach són diputats al Parlament d’ençà del 2015. Garriga, per la seva banda, ho ha estat durant els darrers tres anys.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://lalternatiu.cat/2024/05/06/silvia-orriols-es-mes-coneguda-entre-la-ciutadania-que-els-candidats-del-pp-comuns-vox-i-la-cup-segons-lenquesta-de-lara/ 


PSC, ERC, Junts, Comuns i CUP pacten un cordó sanitari a Vox ni Aliança Catalana

 

 

 PACTE DELS PARTITS TRAÏDORS 


08/05/2024 11:45


També es conjuren per impedir la seva presència a la Mesa i tombar les seves iniciatives

 


 

 

PSC, ERC, Junts, Comuns i CUP han signat un compromís per no acceptar "ni per acció ni per omissió els vots de cap formació d'extrema dreta" per conformar una eventual majoria d'investidura ni de govern. Tot i que al document no hi apareixen sigles, es refereix a Vox i Aliança Catalana. Les quatre formacions també asseguren que establiran els acords necessaris per impedir la seva presència a la Mesa i les meses de les comissions. I, sempre que sigui possible, es comprometen a evitar la seva presència als nomenaments d'òrgans institucionals com la Sindicatura de Greuges, la Sindicatura de Comptes o el Consell de Garanties Estatutàries. També es conjuren per tombar totes les seves iniciatives parlamentàries.

El compromís s'ha signat sota el paraigua de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). I estableix un mecanisme per fer-ne seguiment. Concretament, cada partit signant nombrarà un diputat o diputada per representar-lo en una comissió de seguiment formada també per persones de la societat civil. Una comissió que té previst reunir-se de manera regular per assegurar "l'aplicació efectiva" de l'acord.

El 25 d'abril, a l'inici de la campanya electoral, ERC, Comuns i CUP ja van firmar un compromís de no

dilluns, 6 de maig del 2024

El document que prova que Rajoy coneixia l'operació Catalunya almenys des de l'octubre del 2012

 

 

OPERACIÓ CATALUNYA

 

 

Un informe secret confirma que Rajoy estava al cas de l'operació Catalunya 

 

 

Alba Solé Ingla
Foto: Europa Press
Barcelona. Dilluns, 6 de maig de 2024. 09:03
Actualitzat: Dilluns, 6 de maig de 2024. 11:29
Temps de lectura: 3 minuts  

 

 


 

 

 

Que el expresident del govern espanyol Mariano Rajoy no era aliè a les maniobres de l'operació Catalunya és una evidència cada vegada més clara. El passat mes de gener El Nacional.cat tenia accés a nous documents i àudios sobre la persecució a què es van sotmetre polítics i empresaris catalans amb la utilització de recursos públics per combatre el moviment independentista. Tal com explicava aquest diari, el comissari José Manuel Villarejo informava al llavors secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, mà dreta del ministre Fernández Díaz, de les investigacions il·lícites que realitzaven contra polítics catalans, amb el pagament a informadors, segons les converses enregistrades pel policia. Les notes recorrien diferents despatxos del govern del PPLes rebia el ministre Fernández Díaz i aquest les enviava al president Rajoy, segons va poder saber ElNacional.cat de fonts involucrades d'aquestes actuacions. Ara, El món a RAC1 ha tingut accés a un informe secret del ministeri de l'Interior que confirma que l'expresident del govern espanyol estava informat de les maniobres de les clavegueres de l'Estat.

El títol del document, que no ha vist la llum fins ara, és revelador: "Nota secreta per al senyor president sobre informació sensible procedent de Catalunya". Segons l'emissora, en un full i mig, resumeix les operacions que la policia patriòtica tenia en marxa en aquell moment per parar als peus a l'independentisme i perjudicar l'oposició, que en aquell moment estava liderada pel PSOE. 

Segons les metadades del document, l'autor és Francisco Martínez, que el 2012 era cap de gabinet de Fernández Díaz i, com ja explicava El Nacional.cat, era el nexe entre José Manuel Villarejo i la cúpula política del ministeri. Martínez era doncs l'encarregat de fer els resums sobre les activitats dels agents i d'enviar-los als seus superiors: Jorge Fernández Díaz i, com demostra el document secret, també Mariano Rajoy. 

Al centre, sempre el mateix personatge