divendres, 20 de setembre del 2013

Que Espanya respecti la democràcia, el clam dels ambaixadors a Margallo

Divendres, 20 de setembre de 2013 05:00 h

La reunió del ministre d’exteriors espanyols amb els ambaixadors li ha costat un disgust a Espanya, el clam majoritari ha estat, que els catalans votin i aleshores parlem


Catalunya té guanyada la via internacional, però s’han de fe els deures, i forçar fins el màxim la celebració de la consulta, cal establir ja una pregunta clara i una data, i aleshores la pressió serà per a Espanya, això és el que s’ha trobat el ministre espanyol d’exteriors en la reunió que ha tingut amb el cos d’ambaixadors acreditats davant d’Espanya. “No els hi queda més remei que acceptar que Catalunya decideixi”, l’exemple del Regne Unit amb Escòcia fa que la comunitat internacional aboqui per la celebració d’una consulta, el principi de democràcia es sagrat. Europa va comprovar com més de 2.000.000 de catalans i catalanes, d’espanyols i espanyoles residents a Catalunya van mobilitzar-se amb un clar sentiment, ara és l’hora de la democràcia. 

Aquesta és la nostra victòria, els grans països europeus ho tenen clar

Espanya tant sols rep bufetades a las seva estratègia contra Catalunya, encara no han entès que la democràcia és el primer per alguns països. Margallo és la prova evident del fracàs d’Espanya.

Pesa molt a Europa que el Regne Unit permeti el referèndum a Escòcia i Espanya no a Catalunya

Aquesta és la clau per poder guanyar, prova del que diem es cert és la negació que ha fet Margallo de que hagin parlat de Catalunya, en diplomàcia, primer es nega, i desprès passa el contrari de la negació.

Margallo nega la derrota d’avui, i trasllada una forta preocupació la Moncloa en el sentit que l’agenda internacional juga a favor de Catalunya, sobretot a favor de la democràcia. Tant sols depèn de si Catalunya ho fa bé, la democràcia és la clau, i per tant fins el moment que es formalitzi el procés, Europa restarà principalment callada.

Més de 2.000.000 persones mobilitzades sobre una població de 7 milions és una dada espectacular i les principals cancelleries europees així ho han fet saber a Espanya

“És la democràcia, estupids” la frase que ho clarifica tot, i que Espanya encara no ha entès i que difícilment entendrà.


http://directe.cat/317280