divendres, 20 de setembre del 2013

Perill: neonazis

Nació Digital constata que un neonazi detingut al juliol va trobar-se entre els manifestants del passat 12-O

L'organització diu que ara només permetrà "la presència de demòcrates"


| Actualitzat el 20/09/2013 a les 12:05h


jesús A.E., detingut al juliol per difusió d'idees xenòfobes, a la manifestació de la Hispanitat de l'any passat, a la plaça Catalunya. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.


La commemoració de la Hispanitat que enguany tindrà lloc a la plaça de Catalunya de Barcelona procurarà acollir només "gent que se senti demòcrata", segons que va explicar aquest dijous el comitè organitzador. Tot amb tot, també es va deixar la porta oberta a la participació d'elements violents, amb l'argument que "si els ultres diuen que vindran, no podem pas controlar a la gent."

De fet, a la commemoració de l'any passat, ja s'hi va detectar la presència de falangistes. Ara, segons que ha pogut constatar Nació Digital, també hi va ser present un destacat neonazi detingut posteriorment amb tot un arsenal d'armes a casa seva.


La policia espanyola va detenir al juliol un neonazi de 40 anys veí de Sabadell com a presumpte responsable d'un blog a Internet on publicava, de forma anònima, idees susceptibles de provocar la discriminació, l'odi i la violència per motius racistes, ideològics i antisemites. Al seu domicili s'hi van intervenir més d'un centenar d'armes blanques, bats de beisbol, punys americans, grillons, nunchakus i armes curtes (foto de la dreta).

Segons el setmanari La Directa, el blogaire neonazi en qüestió era Jesús A.E., acusat per la policia de difondre idees xenòfobes i antisemites. Es dóna el fet que, pocs mesos abans de la detenció, el 12 d'Octubre, Jesús A.E. havia participat sense cap mena de rubor a la concentració de la plaça de Catalunya, on també hi van assistir Alícia Sánchez-Camacho i Albert Rivera.

Aquell dia, Jesús A.E., vinculat al Casal Tramuntana del barri del Clot, d'ideologia neofeixista i que es presenta com "la primera línia de combat contra l'independentisme", va acompanyar en tot moment al també ultra Alejandro Fernández, exdirigent del MSR i simpatitzant de Plataforma per Catalunya (PxC). El Casal Tramuntana ja ha anunciat que "col·laborarà al màxim perquè la gran concentració del 12 d'Octubre a la plaça Catalunya sigui un èxit".

 
Els ultres Alejandro Fernández i Jesús A.E., a la manifestació de la Hispanitat. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.