divendres, 20 de setembre del 2013

Torna “Escrivint la Independència” de Canal Català

Divendres, 20 de setembre de 2013 05:00 h

Aquest nit a les 23h arrenca la segona temporada del programa que intenta explicar el procés irreversible cap a la independència, hi tenim tot el dret


Dirigit i presentat per Igor Llongueres, el programa seguirà explicant l’actualitat del procés independentista en un espai setmanal de 45 minuts. La línia editorial és clarament sobiranista, apostant decididament per una consulta que porti als catalans a decidir la futura relació amb Espanya. Evitant, però, el maniqueïsme i buscant la rigorositat. La primera temporada va tenir un gran seguiment superant totes les previsions i en aquesta segona temproada mantindrà el format i les seccions. L’únic canvi és el dia i l’hora d’emissió. Enlloc dels dimecres a les 22:10 s’emetrà els divendres a les 23h. 



Podem guanyar, cal fer-ho bé

Cada setmana visita un municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència i parla amb el seu alcalde. També inclou un TEST de 14 preguntes a polítics i  protagonistes del procés sobiranista i una entrevista al plató. Alguns dels convidats de la primera temporada van ser el sociòleg Salvador Cardús, el politòleg Ferran Requejo, l’economista Núria Bosch o els periodistes Xevi Xirgo o Ferran Casas. El programa recopila les notícies més rellevants així com fragments de programes de TV o vídeos de la xarxa relatius a l’actualitat del moviment polític que es viu a Catalunya.

El Cercle Català de Negocis clarifica les avantatges de la independència

inclou una DADA setmanal explicada pel Cercle Català de Negocis per informar sobre els temes més rellevants i que més preocupen als ciutadans  al voltant del procés independentista.

Entrevista amb Carme Forcadell i visita a l’alcalde de Tortosa

El programa s’estrena amb una entrevista a la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell. Visita Tortosa per parlar amb el seu alcalde i vicepresident de l’AMI, Ferran Bel. La vicepresidenta del Govern i vicepresidenta de relacions institucionals d’UDC, Joana Ortega, passa el TEST del programa. I l’Albert Macià, responsable del Grup d’Estudis del Cercle Català de Negocis ens explica que la inversió internacional a Catalunya no ha disminuït pel procés sobiranista, alcontrariEl programa té un pressupost molt baix, ajustat als temps que vivim i manté la continuïtat, a banda del suport de Canal Català, gràcies al Cercle Català de Negocis, a l’Associació de Municipis per la Independència, a l’ANC de Sant Cugat, a l’associació Reagrupament, als anunciants i a ajudes privades.