dilluns, 10 de juny del 2013

Clatellada de la UE a Espanya, que es queda sola defensant el corredor central


 Els ministres de Transport comunitaris ratifiquem el corredor mediterrani i l'atlàntic com a prioritaris

El corredor ferroviari Mediterrani i l'Atlàntic seran a la llista final de projectes prioritaris de la Unió Europea (UE), la qual cosa permetrà accedir al finançament comunitari extra, segons el compromís ratificat avui pels ministres de Transport dels Vint-i-Set. Això deixa fora una altra vegada la gran aposta del govern espanyol (l'anterior del PSOE i l'actual del PP) pel corredor central. Tot i la insistència de la ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, i dels eurodiputats del PP i el PSOE, aquesta obra que implicaria foradar els Pirineus per connectar l'estat espanyol amb França s'ha quedat sense finançament europeu.

En una conferència de premsa des de Luxemburg al final de la reunió dels ministres de Transport, l'eurocomissari Siim Kallas ha reiterat que el mapa ferroviari 'ha quedat acabat'. 'Vam negociar tres anys sobre aquests mapes', ha recordat Kallas.

Preguntada per la travessa pels Pirineus, la ministra Pastor havia reiterat aquest dilluns que el govern espanyol seguia treballant per incloure a la llista 'totes les propostes'.

VÍDEO: Per quina raó el corredor mediterrani és essencia per a Europa





http://www.vilaweb.cat/noticia/4123798/20130610/clatellada-ue-espanya-queda-sola-defensant-corredor-central.html