dilluns, 25 de maig del 2015

Canvi històric a Barcelona: Colau guanya les eleccions

Diumenge  24.05.2015  22:46

Barcelona en Comú obté 11 regidors i CiU, 10 · ERC guanya dos regidors i la CUP entra amb tres.

 






Barcelona en Comú, encapçalada per Ada Colau, és la força més votada a les eleccions municipals de Barcelona, amb 11 regidors, quan ja gairebé s'han escrutat tots els vots. CiU queda segona, amb 10 regidors, i en perd 4 respecte del 2011. ERC guanya pes, i obté 5 regidors (3 més que no tenia). Ciutadans entra a l'ajuntament també amb 5 regidors. El PSC passa d'11 regidors a tan sols 4, i la CUP hi entra amb 3, tants com el PP.

Vegeu les dades de l'escrutini, municipi per municipi






L'eufòria s'ha desfermat minuts abans de les onze a l'Espai Josep Bota del recinte de Fabra i Coats, on s'havia concentrat la candidatura de Colau: 'Teníem una oportunitat històrica i l'hem sabut aprofitar. Enhorabona.' Han estat les primeres paraules d'Ada Colau, que ha guanyat el frec a frec amb Xavier Trias. 'Aquesta ha estat la victòria de David contra Goliat', ha exclamat mentre s'alçava la cridòria dels centenars de seguidors que l'han acompanyada. Amb 11 regidors, i conscient de la dificultat per a formar govern, Colau ha instat la resta de partits a col·laborar amb el seu projecte 'anteposant els objectius a les sigles'.


Canvi històric a Barcelona:  Colau guanya les... per vilawebtv

Xavier Trias, un cop ha vist clar que perdia la batllia, ha comparegut per dir que li sabia greu la derrota, i s'ha adreçat a Artur Mas: 'Em sap greu per tu, president, perquè que Barcelona tingui un vot nacionalista fort és important. Sap greu per tots els qui ens hem presentat'.


Compareixença de Xavier Trias per vilawebtv

Alfred Bosch ha destacat l'ascens de les 'forces partidàries del sí' mentre que, segons ha dit, les 'forces del no han baixat notablement'. A més, ha aplaudit que l'esquerra independentista passi de 2 a 8 regidors al consistori i per tant, haver quadruplicat els suports sobiranistes a la capital catalana. També ha emplaçat la CUP a parlar i entendre's.


Alfred Bosch valora resultats per vilawebtv




Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4331170/20150524/canvi-historic-barcelona-colau-guanya-eleccions.html