dilluns, 23 de setembre del 2024

Els socialdemòcrates alemanys baten l'extrema dreta per la mínima a Brandenburg

 

 

INTERNACIONAL

 

 

Els resultats finals dibuixen un escenari on els socialistes aconsegueixen frenar la ultradreta de l'AfD per un 1,4% dels vots 

 

 

Majoria de dretes i amb influència espanyola (limitada): així és la Comissió Europea que ens governarà 

 

 

 

El canceller Olaf Scholz, en una imatge d'arxiu | ACN

 

 

 

22 de setembre de 2024, 22:53
Actualitzat: 23 de setembre, 10:24h
 

 

 

El Partit Socialdemòcrata (SPD) ha guanyat les eleccions d'aquest diumenge a Brandenburg. En concret, han aconseguit la victòria amb un 31,2% de suport (+5), tot just un punt per davant de la formació ultradretana Alternativa per a Alemanya (AfD), que aconsegueix un 29,8% de vots (+6,3), segons la projecció sobre vot recollida pels mitjans locals.

La tercera posició és per a l'Aliança Sahra Wagenknecht-Per la Raó i la Justícia (BSW, amb un 12,1%), mentre que la Unió Cristià Demòcrata (CDU) aconsegueix un 11,8% de vots. En quarta posició quedarien Los Verdes, amb un 5%, tot just per sobre del mínim per obtenir representació.

L'Esquerra (3,1%) i BVB/Votantes Lliures (2,6%) quedarien fora del parlament regional per percentatge, encara que podrien aconseguir algun escó per elecció directa.

Pel que fa a la participació,

s'estima al voltant del 74 %, molt per sobre del 61,3 % de les últimes eleccions regionals, celebrades el 2019. Seria la segona participació més gran de la història, després del 67,1% de les eleccions del 1990.

El cap del govern regional sortint i líder de l'SPD, Dietmar Woidke, ha expressat la seva satisfacció pels resultats després del “dur treball” fet i ha demanat contenir l'eufòria. "Però sembla que una vegada més, com tantes vegades a la història, els socialdemòcrates han parat els extremistes tallant-los el pas cap al poder", ha ressaltat.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://naciodigital.cat/internacional/socialdemocractes-alemanys-baten-extrema-dreta-minima-brandenburg_2003000_102.html