dimecres, 19 de febrer del 2014

Margallo declara la guerra als arguments de Mas

Dimecres, 19 de febrer de 2014 13:20 h

Davant el triomf de la internacionalització del procés sobiranista el ministre envia una circular a tots els ambaixadors per "combatre les falsedats" dels arguments de Mas a la premsa internacional


 (ACN).- El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha decidit intensificar els esforços del govern espanyol per contrarestar els arguments del president Mas de cara a la consulta. Fonts d'Exteriors han confirmat a l'ACN que el ministre va ordenar aquest dimarts enviar una circular a totes les ambaixades d'Espanya en què s'insta el personal diplomàtic a "combatre les falsedats" dels arguments de Mas que puguin aparèixer als mitjans de comunicació. Així mateix, en un article a la pàgina d'editorials del 'Corriere della Sera' l'ambaixador d'Espanya a Roma, Francisco Javier Elorza, acusa el president de la Generalitat de tergiversar la història per realitzar "un acte unilateral de secessió". 


Impotència davant el triomf de la democràcia

La nota, que conté unes deu línies, va ser remesa des del Ministeri d'Afers Exteriors a les 118 ambaixades d'Espanya arreu del món. A més de les instruccions del govern espanyol, la circular també inclou una còpia de la carta al director signada per l'ambaixador a Itàlia, Francisco Javier Elorza, en què contesta algunes afirmacions fetes pel president Mas en l'entrevista concedida al 'Corriere della Sera', que es va publicar dilluns passat. Elorza acusa Mas de falsejar la realitat, i concretament incideix en les dades de la balança fiscal, i de tergiversar la història amb el propòsit de fer "un acte unilateral de secessió contrari a la història espanyola i europea".

La iniciativa del diplomàtic espanyol a Roma ha estat valorada molt positivament des de Madrid i ha estat el detonant perquè el ministre Margallo hagi instat la resta d'ambaixadors a seguir l'exemple d'Elorza.