dijous, 16 de gener del 2014

Laia Bonet també dimiteix, i avisa: "No acceptaré l'escó d'un company expulsat"

16/01/2014

DEBAT AL PSC

La dirigent del sector catalanista del PSC és la segona que abandona avui l'executiva socialista

 

 
Lluís Bou
 
 
Laia Bonet, en una imatge d'arxiu
Segueix creixent la mala maror al PSC. La dirigent del sector catalanista Laia Bonet ha anunciat que deixa també l'executiva del partit, i que no accepta ser diputada en el cas que Pere Navarro expulsi algun dels diputats que votaran sí a la consulta. Si fos expulsat Joan Ignasi Elena i aquest renunciés a l'acta, a Laia Bonet li tocaria en principi rellevar-lo al Parlament, perquè li toca seguint l'ordre de la llista. "No ocuparé l’escó d’un company expulsat i que abandoni l’hemicicle per aquestes raons", ha advertit.

Bonet ha recordat que és partidària de votar sí a la proposta que debat el Parlament, i que també acceptava l'abstenció com a fórmula de compromís, i lamenta que la direcció socialista no ho hagi acceptat. "Coherent amb aquest posicionament, he decidit renunciar a seguir formant part de la Comissió Executiva Nacional del PSC. És molt greu i negatiu que les amenaces d’expulsió a aquells companys i companyes que han expressat els seus dubtes o posicionaments contraris, hagin precedit, fins i tot, les sessions de deliberació del grup parlamentari. No comparteixo aquesta cultura política incapaç de dialogar, sumar i construir la síntesi", ha insistit en el seu blog. Ha seguit les passes de Rocío Martínez Sampere.

La dirigent socialista, fins ara dedicada a les primàries del PSC a Barcelona, afirma que està estudiant fins i tot si és possible tirar endavant aquest objectiu. "Avaluaré en quines condicions i amb quins renovats o ampliats objectius cal enfrontar aquest procés i si és possible seguir endavant per aconseguir els nostres objectius. Amb aquest mateix objectiu, faré també una ronda de consultes amb els altres precandidats per valorar l’impacte de la nova situació en el procés de primàries obertes a Barcelona", ha apuntat.