dissabte, 18 de gener del 2014

Ara o mai : La radio governamental russa ho té clar: Catalunya serà un estat independent abans d’un any

18/01/2014




En menys d’un any, Catalunya pot arribar a ser un estat independent, un moment què la majoria dels catalans estan anhelant, escriu The Voice of Russia, el servei de radiodifusió internacional del govern rus, en un article amb el títol de “Catalonia willing to say goodbye to Spain” ( Catalunya desitja dir adéu a Espanya).
Segons Vladislav Belov, cap del Departament de Països i Regions de l’Institut d’Europa, de l’Acadèmia de Ciències de Rússia, la decisió dels diputats del Parlament Català, està avalada per un sòlid raonament. “Els catalans pensen que es mereixen el seu propi desenvolupament autònom. Catalunya és una de les regions més pròsperes del país, i alimenta en part a la resta de regions, i opinen que poden existir amb independència d’Espanya com a part de la comunitat europea “, afegeix .

Valery Piven, cap del Departament d’Anàlisi de capital del Grup Financer Life, comenta que és poc probable que les autoritats obstaculitzin el referèndum perquè dubta que es prenguin mesures dures per mantenir Catalunya com a part de l’estat , de manera que, al seu parer, d’una manera o una altra, referèndum es durà a terme, explica.

Si Catalunya trenca, les conseqüències per a Madrid podria ser més aviat tristes per Espanya continua dient Valery Piven, perquè perdrà tota una comunitat amb un PIB  impressionant, que constitueix una quarta part del PIB d’Espanya en el seu conjunt. La independència d’una regió tan gran serà bastant desagradable per Espanya, conclou.

També diu que les reaccions dels funcionaris europeus als últims avenços ja han variat, i que el propi Josѐ Manuel Barroso, actual president de la Comissió Europea, va dir en comentar sobre el tema: “Si algun territori autònom d’un estat vol trencar, es converteix en tal estat ell mateix i si té la voluntat i el consentiment dels altres membres de la UE, pot arribar a ser membre de la Unió.”


http://araomai.cat/la-radio-governamental-russa-parla-clar-catalunya-sera-un-estat-independent-abans-dun-any/