dilluns, 23 de desembre del 2013

Espanya intenta tancar les portes internacionals a Catalunya

23/12/2013

 INDEPENDÈNCIA

Rajoy i Margallo multipliquen els contactes per mirar de vetar el procés sobiranista


Lluís Goñalons


Margallo i Rajoy
La independència és un escenari possible per a l'executiu espanyol de Mariano Rajoy (PP). Així ho demostren els darrers gestos del govern d'Espanya, qui ara intenta tancar les portes internacionals a Catalunya. Per mirar de vetar el procés sobiranista, el president espanyol, Mariano Rajoy, i el seu ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, mouen fils i contactes internacionals, segons asseguren des de 'El País'.

Els objectius internacionals de Rajoy basculen en dos eixos. Explicar al món que la Constitució espanyola no permet l'autodeterminació i, en segon terme, convèncer que Catalunya té el nivell més gran d'autogovern que cap altra comunitat europea.

La directiva popular admet que els presidents i primers ministres dels països li pregunten sobre Catalunya. Segons el govern espanyol, el procés sobiranista català és vist com un "problema polític important". És en reunions bilaterals, cimeres o viatges internacionals que aprofiten per parlar de l'assumpte.

Les "fites" de Rajoy

Joaquín Almunia, Michel Barnier, el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso i el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, han fet declaracions contra la independència de Catalunya, apuntant que sortiria de la UE. Són les fites de les quals es vanten des de l'executiva. El Regne Unit, França, Itàlia o Romania serien els pròxims objectius de Rajoy i Margallo, segons assegura el diari. Són països que tenen territoris que busquen la independència. El govern espanyol també està treballant amb l'ONU, apunta el rotatiu.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/espanya_intenta_tancar_les_portes_internacionals_a_catalunya_97775.php