dilluns, 4 de novembre del 2013

Un estrany boicot a l’esport català fa furor a Sòria

Dilluns, 4 de novembre de 2013 12:40 h

La negativa a televisar esdeveniments esportius d’equips catalans o que es facin a Catalunya com a mesura de pressió per recuperar les “corridas” a Catalunya, s’escampa pels bars de Sòria


Ni lliga, ni bàsquet, ni formula 1, ni curses de motos, ni cap esdeveniment esportiu que es faci en territori català o en el que hi participin equips catalans serà televistat en molts bars de Sòria. La mesura que s’escampa com la pólvora, pretén pressionar, no se sap ben bé a qui, per tal que les corregudes de braus tornin a celebrar-se a Catalunya. De moment els afectats són els usuaris dels bars de la província de Sòria que s’han quedat sense l’al·licient de prendre unes tapes i uns vinets o degustar un garrí mentre miren un Barça-Madrid, posem pel cas. La iniciativa potser vol aconseguir que els clients indignats es mobilitzin en massa per aconseguir que els torus tornin a Catalunya. 

Del toro a l’infinit

Per entendre la devoció al toreig dels castellans que, fins i tot, els porta a  fer un singular boicot a l’esport català, com el que porta a terme la direcció de la Parrilla “El cerdito feliz”, és bo recordar les paraules del difunt escriptor i periodista espanyol, R. Pérez de Ayala, que assegurava que “el naixement de la “Fiesta” coincideix amb el naixement de la nacionalitat espanyola i amb la llengua de Castella... així doncs, les corregudes de braus...són una cosa tan nostrada, tan obligada per la naturalesa i la història com la parla que parlem”.

http://directe.cat/323436