dimarts, 19 de novembre del 2013

Sala i Martin deixa en evidència Mayayo

19/11/2013

Economia

Pregunta fins a 3 cops a l'historiador i exalcalde de Montblanc exemples que la desregulació sigui causa de la crisi, i no obté resposta


Mar Sabé


El professor d'Economia, Xavier Sala i Martín, als estudis de RAC1
L’economista Xavier Sala i Martín ha deixat avui en evidència l'historiador i dirigent d’ICV Andreu Mayayo. Mayayo ha argumentat que un dels motius de la crisi és la desregulació i Sala i Martin l’ha instat a fins a 3 cops a aportar algun exemple per sustentar aquesta teoria, sense obtenir resposta.

"Que el govern cometi l’error garrafal d’injectar diners públics és el seu problema, que és qui pren la decisió", ha declarat l’economista. "La culpa no és del mercat, sinó dels governs que rescaten bancs i empreses", ha sentenciat. A més, ha instat a Mayayo, durant la tertúlia d’El Món a RAC1, a, "si la culpa de la crisi és la desregulació, explicar una regla que abans existís i que ara ja no i que hagi provocat la crisi".

L'exalcalde de Montblanc, després de ser preguntat tres vegades, ha parlat de la gestió de les caixes d’estalvis, i Sala i Martin l’ha contradit afirmant que el que ha fet caure les caixes “són els polítics als consells d’administració que han obligat a finançar projectes públics que han portat a les caixes a fer fallida”, i, casualment, "les més polititzades són les que abans han fet fallida". "Els que van tenir criteris de mercat empresarials normals i corrents com ‘La Caixa’ han sortit sanejades i tenint activitat econòmica per tot el territori", ha sentenciat.







http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/sala_i_martin_deixa_en_evidencia_mayayo_97108.php