dimarts, 19 de novembre del 2013

El final: El sector catalanista del PSC s'esmicola

18/11/2013

Debat al PSC

Àngel Ros prima la unitat d'acció al Parlament i seguir a l'alcaldia de Lleida, mentre que Joan Ignasi Elena i Núria Ventura poden deixar l'escó

 

Lluís Bou


Angel Ros, en presència de Joan Ignasi Elena i Marina Geli, avui davant la seu del PSC
El sector catalanista del PSC ara s'esmicola, i amb prou feines plantarà cara a la deriva espanyolista que ha pres el partit. Àngel Ros es partidari de mantenir la unitat d'acció al Parlament, posició en la qual també hi estaria l'exconsellera Marina Geli. En canvi, el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, i la diputada de les Terres de l'Ebre Núria Ventura estudien la possibilitat d'abandonar l'escó.

Només queda per acalarir el posicionament de Rocío Martínez Sampere, però està clar que és cada dia més remota la ruptura de la disciplina de vot el 4 de desembre, quan el PSC votarà amb el PP i Ciutadans en contra del traspàs a la Generalitat de les competències d'un referèndum. El PSC s'aliniarà definitivament amb el bloc espanyolista.

En la decisió dels membres del sector catalanista hi pesa molt la situació personal. Ros és alcalde de Lleida, i si trenqués la disciplina de vot amb tota probabilitat també perdria la direcció de la Paeria, ja que el PSC li retiraria el suport.

Una altra cosa serà la situació del partit al territori, on tot indica que seguiran les fugues de càrrecs i militants, com ja va succeir al Bergueda. Hi ha 72 alcaldes socialistes que han avalat formar part de l'Assemblea de Municipis per la Independència, com el secretari d'aquesta entitat, l'alcalde de Flix, Marc Mur. En una situació semblant està el president del PSC de Girona, Joaquim Nadal.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/el_final_el_sector_catalanista_del_psc_s_esmicola_97101.php