dissabte, 16 de novembre del 2013

Mas viatja a l'Índia per exportar indústria farmacèutica i turisme

L'AGENDA EXTERIOR DE L'EXECUTIU CATALÀ

Santamaría irrita la Generalitat al criticar la seva falta d'«austeritat»


Dissabte, 16 de novembre del 2013


FIDEL MASREAL
BARCELONA

Artur Mas, en una reunió recent del Consell Executiu al Palau de la Generalitat. ALBERT BERTRAN
Tecnologies de la informació, indústria de l'automòbil, turisme i indústria farmacèutica vinculada a la biotecnologia. Aquests són els sectors econòmics catalans que el president de la Generalitat, Artur Mas, intentarà exportar en el seu primer viatge institucional a l'Índia.

El viatge, que s'iniciarà el dia 24, inclou entrevistes amb tres ministres (no amb el primer ministre, de moment) i hi participaran unes 40 firmes catalanes. Serà una missió de sis dies en què, si no hi ha canvis d'última hora a l'agenda, no hi haurà temps per visitar cap de les múltiples iniciatives de cooperació al desenvolupament impulsades des de Catalunya i que són víctimes d'una altra severa retallada en els comptes del 2014.

El viatge segueix l'estela del d'Israel i se centra a fomentar la internacionalització de l'economia catalana i l'atracció d'inversions. Entre les trobades previstes, destaquen actes amb la cambra de comerç a Delhi i Bombai, un acte de foment del turisme a la capital índia, la presentació de Barcelona com a capital mundial de la telefonia mòbil i la reunió amb empreses de sectors com el de l'automòbil, el farmacèutic i també la companyia aèria Jet Airways. Aconseguir enllaços entre Barcelona i l'Índia és absolutament clau per a la indústria turística catalana. També serà decisiu el viatge al Silicon Valley indi, Bangalore, on la delegació visitarà  la Interactive Technology Software and Media Association (ITSMA). El conseller d'Empresa, Felip Puig, i els responsables de Turisme i del Biocat participen en el viatge.

Dels viatges del president en va parlar la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que es va fer ressò d'una informació tergiversada d'Abc, que va apuntar que el «seguici» de Mas havia viatjat gratuïtament a Israel -no va ser així- , va retreure al president que gasti en els seus desplaçaments més que Rajoy i els presidents d'altres països, informa Patricia Martín. Els representants de «qualsevol Estat fan viatges més austers», va assenyalar. En un inusual comunicat, la Generalitat  va  expressar la seva «estupefacció»pel «profund desconeixement» de Santamaría.



http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/mas-viatja-lindia-per-exportar-industria-farmaceutica-turisme-2842540