diumenge, 24 de novembre del 2013

Mas, des de l’Índia: “Si la voluntat del poble català és real, gran i permanent, s’acabarà imposant”

24/11/2013

El president de la Generalitat assegura que veu en Ghandi “una inspiració” pel procés català


Albert Ribas


El president de la Generalitat durant l'homeatge a Ghandi. Foto:@govern
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha iniciat avui diumenge un viatge oficial a l’Índia. L’estada de Mas al país asiàtic servirà principalment perquè pugui reunir-se i assistir a actes amb empresaris, cambres de comerç, empreses índies, empreses catalanes ubicades al segon gegant asiàtic i organisme locals dedicats al món de turisme.

Aquest matí el president de la Generalitat ha fet el seu primer acte oficial rendint tribut al Memorial Ghandi i al Museu Nehru de Nova Dehli, on ha fet un repàs a la història de la independència Índia de l’imperi britànic l’any 1947. Acompanyat per l’ambaixador espanyol, Gustavo de Arístegui, cal veure si aquesta vegada el marcatge de la diplomàcia espanyola serà igual de ferri que ho va ser a Israel, Mas ha fet una ofrena floral- aquesta vegada no hi ha hagut banderes- al memorial on es va incinerar el cos de Ghandi i ha assegurat que l’heroi de la independència índia “és un referent de la pau i la llibertat”.

Tot i que ha rebutjat fer paral·lelismes entre la situació de Ghandi i l’Índia i Catalunya, Mas sí que ha assegurat que la figura de Ghandi és inspiradora per ell i pot ser-ho a l’hora de plantejar “com fer les coses”. “Catalunya té la seva pròpia manera de fer les coses”, ha assegurat fent referència a l’estratègia de desobediència civil del líder de la independència índia, al mateix temps que ha volgut subratllar el caràcter “pacífic, popular i festiu” de les reivindicacions catalanes. Com ha volgut deixar clar el president de la Generalitat, els contextos i el temps són molt diferents: “El món no té res a veure”, ha remarcat. No obstant, i segons Mas, hi ha una cosa clara: “Si la voluntat del poble català és real, gran i permanent, s’acabarà imposant.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/mas_des_de_l_India_si_la_voluntat_del_poble_catala_es_real_gran_i_permanent_s_8217_97204.php