divendres, 22 de novembre del 2013

El govern espanyol, desconcertat amb Catalunya i la consulta

22/11/2013

Santamaría ja no s'atreveix a opinar perquè es pensava que els catalans es feien enrere i no és així


Lluís Bou





El govern espanyol està totalment desconcertat amb Catalunya i la consulta sobre la independència. Quan interpretava que el procés sobiranista s'aturava, influït erròniament per algunes veus catalanes, resulta que no és així. La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria ja no s'ha atrevit a opinar avui, després de la reunió del consell de ministres espanyol, i ha fet pública la seva desorientació.

Al seu entendre, al govern de la Generalitat i al Parlament es canvia d'opinió "cada dos dies" sobre quan i com plantejar la consulta sobre la independència. Santamaría ho ha dit arran de l'acord entre CiU, ERC, ICV i la CUP per demanar formalment el traspàs de la competència de referèndums, cosa que es votarà el 4 de desembre. Algunes forces vives catalanes havien traslladat fa dies a la vicepresidenta que el procés estava embarrancant, però la votació del dia 4 ha provocat dubtes en l'executiu espanyol.

Santamaría ha insistit en roda de premsa que no donarà una resposta a la petició catalana fins que no rebi la proposta clara i concreta, i que llavors opinarà respecte a si entén que s'acull a la Constitució. "Si no, cada dia estaria donant resposta a una opció jurídica-política que als dos dies ja no és", ha reiterat.

"A qui correspon definir-se en el compliment de la Constitució és al govern un cop s'hagin definit amb claredat. Si no cada dia jo estaria costestant les diferents versions que coneixem, tinguin o no traces de realitat", ha dit.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/el_govern_espanyol_desconcertat_amb_catalunya_i_la_consulta_97188.php

2 comentaris :

Unknown ha dit...

I per que su pença aixo ?????

Rosa Mary ha dit...

Per que no s'esperaben que CIU no sigui "la Culpable del Independèntisme " i creien que havia baixat el souflé independèntista quan es el contrari. Suposo que estàn esperant la data i pregunta i el dialag pendent amb el Duran i Lladre.