dilluns, 28 d’octubre del 2013

Mor Lou Reed

Amb setanta-un anys, el músic ha estat una baula fonamental de l'evolució del rock


  | Actualitzat el 27/10/2013 a les 18:38h




El músic, cantant, guitarrista i poeta Lou Reed ha mort aquest diumenge, segons ha avançat la revista musical ' Rolling Stone '. De setanta-un anys, el novaiorquès es va sotmetre a un trasplantament de fetge el passat mes de maig.
Considerat un personatge cabdal de la història del rock, Reed (Nova York, 1942) va iniciar la seva carrera musical a The Velvet Underground, banda fonamental del rock alternatiu dels Estats Units per continuar, a partir de l'any 1972, una dilatada carrera en solitari.
 
Reed és autor de cançons que han passat a la història de la música com 'Walk on the Wild Side', 'Sweet Jane' i 'Heroine' i de discos bàsics com 'Lou Reed' (1972), Transformer (1972), Berlin (1973), Magic and loss (1992) i The Raven (2003), entre d'altres. 
 
Reed havia visitat diverses vegades Catalunya com a músic, i també en la seva faceta de poeta, on cal ressaltar la seva participació, l'octubre del 2008, en el certamen literari Kosmopolis , on va oferir un recital poètic al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on va recitar versos de Joan Brossa, Miquel Martí i Pol i Salvador Espriu. A més, amb la seva parella, la també música Laurie anderson, van estrenar mundialment l'espectacle 'The Yellow Pony' al Festival de la Porta Ferrada.


Lou Reed, amb Laurie Anderson, la seva parella Foto: ACN