divendres, 11 d’octubre del 2013

L'Organització per a la Prohibició d'Armes Químiques, Nobel de la Pau

L'entitat és l'encarregada aquests dies d'eliminar l'arsenal d'armes químiques a Síria


11/10/13 11:24 - oslo -


La seu de l'Organització per a la prohibició de les Armes Químiques
L'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ) ha estat guardonada amb el Premi Nobel de la Pau 2013, segons ha anunciat aquest divendres el Comitè Nobel noruec. Aquesta organització és la que s'està encarregant aquests dies a Síria d'eliminar totalment l'arsenal d'armes químiques de què disposa el règim e Baixar al-Assad.

La comissió del Nobel noruec ha atorgat el premi a l'OPAQ pels seus “amplis esforços per eliminar” aquests arsenals, segons han informat, sobretot com a impuls al seu paper en el conflicte a Síria.
“Els esdeveniments recents a Síria, on han tornat a ser utilitzades armes químiques ha posat de nou de manifest la necessitat d'incrementar els esforços per eliminar-les”, ha explicat Thorbjørn Jagland, secretari del Comitè Nobel.

També es recorda que encara hi ha països que no han firmat la Convenció contra les Armes Químiques i que altres, com els EUA i Rússia, no han complert els terminis per eliminar el seu arsenal.

Amb seu a L'Haia, l'OPAQ és l'entitat encarregada d'aplicar la Convenció contra les Armes Químiques que va entrar en vigor el 1997 i que ha estat subscrita per 189 estats decidits a aconseguir un món lliure d'aquest tipus d'armament.

Darrera actualització ( Divendres, 11 d'octubre del 2013 11:26 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/684602-lorganitzacio-per-a-la-prohibicio-darmes-quimiques-nobel-de-la-pau.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui