dimecres, 18 de setembre del 2013

Un assessor de Merkel a favor de la independència de Catalunya

Dimecres, 18 de setembre de 2013 10:25 h

L'assessor i professor de la Universitat de Manheim, Rolans Vaubel, publica un estudi en el que s'analitza el dret a secessió dels pobles de l'Europa Occidental, i es posiciona a favor de la independència de Catalunya i Escòcia.


La Unió Europea comença a veure cada cop de forma més clara que el conflicte entre Catalunya i Espanya és una realitat, i que els catalans hem començat el nostre procés cap a la llibertat i independència de la nostra nació. Molts europeus comencen a entendre el perquè de la independència del nostre país, i per mala sort per Espanya, molts d'ells hi donen suport. Entre aquest trobem al Professor Roland Vaubel, assessor del ministeri d'Economia del govern alemany i professor de la Universitat de Manheim. L'assessor de Merkel va publicar fa poc un estudi en el que analitza els processos d'independència de l'Europa Occidental, fent èmfasis en els casos català i escocès. Segons el professor alemany, els guanys que s'obtindrien per les dues parts amb la independència d'aquests països serien més grans que els inconvenients. Sembla ser, que a nivell internacional ens arriba també suport basat en anàlisis científics que ens mostren que la independència de Catalunya està cada dia més a prop.


Europa amb Catalunya

l professor Roland Vaubel
© investigniweb.cz
Molts europeus comencen entendre el procés d'independència de Catalunya, i hi estan a favor, ja que una Catalunya independent seria aportadora neta a la Unió Europea, i això afavoreix al conjunt de la unió. Per altra banda, sense Catalunya, Espanya es veuria obligada a fer canvis en la seva estructura d'estat, i segurament hauria d'eliminar les autonomies així com els privilegis econòmics que tenen Madrid i el País Basc.

 

No ens podem basar en les fronteres actuals

Segons el professor Roland Vaubel, el dret de secessió és necessari perquè les unitats polítiques reflecteixen les preferències dels ciutadans, així doncs, ell creu que no s'han de basar en les fronteres actuals, ja que són accidents de la successió dinàstica, i aposta a que s'adeqüin al que realment volen els ciutadans.

L'assessor de Merkel creu que el dret de secessió s'hauria de regularitzar internacionalment perquè els estats tinguin l'obligació a respectar les minories i mantenir la llibertat de circulació de capital i mercaderies.

 

Cap motiu per dir que Catalunya quedaria fora de la UE

Vaubel ha criticat les declaracions dels principals agents de la UE, com les realitzades per José Manuel Barroso, en les que s'afirmava que Catalunya i Escòcia quedarien fora de la UE en cas d'independència i haurien de demanar una readmissió. Segons el professor alemany, es tracta d'una posició sense fonaments d'acord amb els tractats europeus. L'assessor de Merkel assegura que es un tema que no s'ha tractat mai en cap acord de la ONU ni de la Convenció de Viena per això no es poden fer afirmacions d'aquest tipus.


Vaubel aposta perquè Catalunya i Escòcia continuïn formant part de la UE, i es reparteixin els seus drets i obligacions amb Espanya i el Regne Unit respectivament.