dimecres, 25 de setembre del 2013

Un assessor de Merkel afirma que no està escrit que Catalunya quedaria fora de la UE

25/09/2013

dret a decidir

El professor Roland Vaubel creu que a Catalunya no se li pot prohibir la consulta i que si fos independent seria "perfectament viable"


Mar Sabé


El professor de la Universitat de Manheim Roland Vaubel
Roland Vaubel, conseller personal de la cancellera alemanya Angela Merkel i professor de la Universitat de Manheim, considera que no està escrit que una suposada Catalunya independent sortiria de la Unió Europea (UE) perquè "no hi ha precedents".

L’assessor alemany creu que el vicepresident de la Comissió Europea, Joaquin Almúnia, es posa on no el demanen perquè "no hi ha lleis explícites" que parlin sobre una secessió interna a la UE. "La Comissió Europea intenta desencoratjar Catalunya perquè deixi d’apostar per ser independent, i no és cosa de la comissió parlar-ne, sinó del Consell -Europeu-", ha considerat en declaracions a Rac1.

Vaubel també defensa, i així ho recull en aquest informe, que la Constitució Espanyola "pot prohibir la secessió però no la consulta", i si hi ha una majoria considerable que vol un canvi, "la Carta Magna es pot modificar". "No es pot vetar una decisió popular", ha declarat a la ràdio privada.

L’assessor de la cancellera Merkel també ha considerat que si Catalunya s'independitza "serà perfectament viable i aportador net de la UE".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/vaubel_no_esta_escrit_que_catalunya_quedaria_fora_de_la_ue_96139.php