dijous, 12 de setembre del 2013

Sala-i-Martín tomba l’argumentari del PP sobre la majoria silenciosa

12/09/2013

Via catalana

 

També demostra la manipulació del ministre de l’Interior quan va afirmar que a la cadena humana hi van assistir només “400.000 persones”


Albert Ribas


L'economista Xavier Salaí-Martín. Foto: Albert Ribas
L’economista Xavier Sala-i-Martín desmunta en un article al seu blog l’argumentari utilitzat pel PP i per altres fronts espanyolistes sobre la suposada majoria silenciosa que ahir no va ser a la Via Catalana.

El professor d’economia, després d’exposar el joc de sumes i restes que fa el PP i que porta als seus membres afirmar, com per exemple ha fet Alícia Sánchez-Camacho, que tota la gent que no va ser a la manifestació significa que no són independentistes, deixa clar que “matemàticament per a demostrar que la seva teoria és equivocada només cal que aparegui una sola persona que no sigui unionista”. Sala-i-Martín es posa a ell mateix com a exemple, ja que ahir era a Nova York fent classes, i afegeix que no va ser l’únic “perquè vaig estar escoltant RAC1 i Catalunya Ràdio i molts dels que intervenien eren independentistes i tampoc no eren en la manifestació”.

El professor de Columbia també desmunta els càlculs que va fer el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre el nombre d’assistents a la cadena humana. L’argument del ministre, que Sala-i-Martín resumeix d’aquesta forma, “si el traçat de la via era de 400 quilòmetres i cada persona ocupa un metre, a la via només hi podia haver 400.000 persones (400.000 metres dividit per una persona per metre igual a 400.000 persones). Per tant, en la manifestació només hi havia una quarta part dels 1.600.000”, seria del tot invàlid perquè “si un observa les imatges transmeses per totes les televisions i reproduïdes per tots els diaris veurà que hi ha infinitat de trams de la cadena on no ha una persona per metre sinó una aglomeració de gent”.