divendres, 13 de setembre del 2013

Mayor Oreja assimila el nacionalisme català amb ETA

13/09/2013

Dret a decidir

L’europarlamentari del PP opina que els nacionalistes "han nascut per estar incòmodes, per justificar el seu moviment"


Nerea Rodríguez


L'europarlamentari pel PP Jaime Mayor Oreja
L'europarlamentari pel PP Jaime Mayor Oreja ha assimilat avui el nacionalisme català amb ETA. En concret, Mayor Oreja ha assenyalat que “abans l’ofensiva estava en mans d’ETA, avui la ofensiva nacionalista és una altra, però el moviment nacionalista és el mateix, des de Catalunya”. I ha continuat: “Avui no és ETA, és el Govern català, però el fenomen és el mateix”.

En una entrevista a la Cadena COPE, l’europarlamentari ha reconegut que “ara semblen imparables” i ha insistit que “en el fons és la mateixa ofensiva, tot i que la manifestació és distinta, però és el problema de sempre d’Espanya”. Segons ell, no cal sorprendre's del que està succeint a Catalunya: "Està en els gens del nacionalisme que va arrencar al Parlament basc i al Parlament català l'any 89 quan pocs anys després d'aprovar l'autonomia, van decidir ja que el camí era l’autodeterminació. Estan seguint el full de ruta", ha argumentat.

Alhora ha afirmat que ell tindria "infinita cura" amb permetre la celebració de la consulta sobiranista a Catalunya, la qual ha comparat amb un experiment amb gasosa, i ha argumentat que és evident que el resultat no es queda limitat al territori on es produeix i "ve a significar la destrucció d'Espanya o la balcanització".

A més, Mayor Oreja ha considerat que “la resposta que cal donar és clara: la Constitució, que és la llei, és una actitud, una determinació, una fermesa, i al final no passa res”. I també opinat que “amb el nacionalisme sempre s’ha de treballar en el pitjor dels escenaris, perquè està a la seva genètica, han nascut per estar incòmodes, per justificar el seu moviment”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/mayor_oreja_assimila_el_nacionalisme_catala_amb_eta_95956.php