dilluns, 16 de setembre del 2013

L’ABC proposa suspendre la Generalitat

16/09/2013

dret a decidir

El diari espanyolista publica un editorial en el que afirma que el nacionalisme català vol que el govern espanyol "sigui cooperador d’una vulneració flagrant de la Constitució de 1978"


Mar Sabé


Portada d'avui del diari ABC
El diari espanyolista ABC publica avui un editorial incendiari en el que insta al govern espanyol suspendre l'autonomia de Catalunya mitjançant la Constitució Espanyola. L’editorial publica: "El que s’està plantejant a Catalunya és una crisi constitucional en tota regla davant de la qual s’ha de reaccionar precisament amb els mecanismes que la mateixa Constitució preveu pels casos en què una comunitat actuï contra l’interès nacional".

Un d’aquests mecanismes, cita l’editorial, seria aplicar l’article 155 de la Carta Magna, que diu: “Si una Comunitat Autònoma no complís les obligacions que la Constitució o altres lleis li imposin, o actués de manera que atemptés greument a l’interès general d’Espanya, el Govern, previ requeriment al President de la Comunitat Autònoma i, en cas de no ser atès, amb l’aprovació per majoria del Senat, podrà adoptar les mesures necessàries per obligar a aquella al compliment forçós de dites obligacions o per a la protecció del mencionat interès general.

L’editorial considera que "el nacionalisme català persisteix en la seva actitud intransigent de pretendre que el govern nacional sigui cooperador necessari d’una vulneració flagrant de la Constitució de 1978". I que, per tant, el que cal és “assegurar la vigència de l'ordre constitucional que el nacionalisme va contribuir a definir en 1978”.

Artur Mas vol que Mariano Rajoy sigui la seva coartada per poder celebrar una consulta separatista en condicions aparents de legalitat o al menys de tolerància per l’Estat”, critica contundenment. I es lamenta que “el llenguatge moderat amb el que Rajoy s’ha dirigit a Mas ha sigut manipulat pel govern català per donar a entendre que no hi ha un “no” explícit a la consulta”. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/l_abc_proposa_suspendre_la_generalitat_95994.php