dilluns, 16 de setembre del 2013

Jordi Évole desmunta l’argument de la majoria silenciosa

16/09/2013

Dret a decidir

El periodista reclama que si el Govern espanyol vol escoltar aquesta gent que no es manifesta "deixin-la votar"


Nerea Rodríguez


El periodista Jordi Évole
El periodista Jordi Évole ha desmuntat avui l’argument de "la majoria silenciosa" utilitzat pel Govern espanyol fent referència als ciutadans que no van sortir l’any passat al carrer per anar a la manifestació de l’Onze de Setembre, i els que tampoc ho van fer enguany per participar a la Via Catalana de la Diada.

En un article al diari ‘El Periódico’, Évole explica que ell no va anar a la cadena però li prega a la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, “que la propera vegada que parli de majoria silenciosa no em compti, no s'apropiï del meu silenci. Perquè li asseguro que quedar-me a casa no significa tenir l'opinió que vostè interessadament pressuposa”.

El periodista argumenta que “no vaig ser a la cadena perquè segueixo mantenint bons vincles amb la resta d'Espanya que fan que la meva primera opció no sigui la independència”. Évole també critica que “els extrems han anat retroalimentant-se fins a la situació actual de gairebé no tornada”.

En l’article, titulat “Un de la majoria silenciosa”, l’autor manifesta que “els que creiem encara en els ponts entre Catalunya i Espanya ja som minoria”. Évole també explica que “em diuen que amb la independència Catalunya serà lliure. Serà lliure d'Espanya per poder equivocar-se o encertar pel seu compte, com és lícit. Però lliure amb majúscules no m'ho acabo de creure. I no és que jo ara sigui lliure. No ho sóc”.

Tot i això, el periodista és contundent: “Si algú em dóna motius per canviar d'opinió, aquests són vostès, que amb la seva actitud s'han convertit en la màquina més bèstia de fer independentistes”, i afegeix: “Des que governen, vostès no han perdut un sol minut a intentar entendre el que passa aquí. De vegades tinc la sensació de que són vostès els primers interessats en què Catalunya s'independitzi”.

És per tot això que el periodista reclama que “si realment volen escoltar la ‘majoria silenciosa’, deixin-la votar”, i adverteix que “si la Constitució és un obstacle, reformin-la: vostès i el PSOE ja tenen experiència en reformes constitucionals exprés”.

En aquesta mateixa línia, demana que “ho facin més ràpid que tard. Perquè jo també tinc pressa. Tinc pressa perquè els meus governants es preocupin d’alguna cosa més que no sigui la independència. Perquè els governs que hem triat s'ocupin, per exemple, de la gent que ho està passant malament”, i conclou: “Encara que pot ser que als qui governen aquí o allà això no els interessi”. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/jordi_Evole_desmunta_l_argument_de_la_majoria_silenciosa_95986.php