dijous, 5 de setembre del 2013

La futura presidenta andalusa fa una crida contra el "desafiament" català

04/09/2013

dret a decidir

La socialista Susana Díaz aprotita el discurs d'investidura com a substituta de Griñán per carregar contra el procés sobiranista


 Lluís Bou


La futura presidenta de la Junta d'Andalusia, la socialista Susana Díaz, ha aprofitat avui el discurs d'investidura per fer una crida contra el "desafiament" català. Díaz ha carregat contra la reivindicació sobiranista catalana, acusant-la de ser un dels "perills que amenacen el nostre model d'Estat".

Segons Díaz, que rellevarà l'històric José Antonio Griñán, els problemes no són només "els intents de recentralització" que fa el govern espanyol, sinó també les posicions catalanes. La candidata a la presidència ha demanat al president espanyol, Mariano Rajoy, que respongui al "desafiament", i que no ho faci "des de la passivitat o l'immobilisme". Díaz ha proposat una reforma de la Constitució que defensi "el pincipi d'igualtat entre els espanyols" i el reconeixement de la pluralitat.

En plena polèmica pel cas dels ERO, ha promès que combatrà amb totes les seves "forces" la corrupció, mentre assegurava que és una cosa que l'avergonyeix.



 http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/la_futura_presidenta_andalusa_fa_una_crida_contra_el_desafiament_catala_95789.php