dilluns, 26 d’agost del 2013

Set motius de pes per què el President Mas sigui a la #ViaCatalana

Dilluns, 26 d'agost de 2013 10:40 h

L’exconsellera de CiU Carme Laura Gil en un apunt al seu bloc exposa les raons per les quals Mas hauria de participar a la Via Catalana.


Demà l’executiu decidirà si els membres del Govern participaran a la Via Catalana, de moment Unió no veu clara la participació del President a la fita històrica a la que l’ANC reclama la participació d’Artur Mas i de l’executiu, en considerar que “la societat catalana ha trobat, en l’actual context de crisi, un projecte il·lusionant i en positiu que veu en la constitució d’un estat independent l’oportunitat de fer un país més just i pròsper”. Avui Carme Laura Gil posa damunt la taula set raons que haurien de motivar la participació del president a la mobilització, en primer lloc perquè és el President de Catalunya i en últim perquè ja no hi ha marxa enrere en la seva decisió històrica.  

Les raons de Carme Laura Gil que haurien de fer decantar el president per assistir a la Via Catalana:
 
Perquè sou el President de Catalunya

Perquè la manifestació ha sorgit de la força del poble, no és ni de dretes ni d'esquerres, no és producte de la consigna o designi d'un partit polític sinó de la voluntat del poble català. I vós sou el President d'aquest poble.

Perquè la vostra participació a la cadena davant del Palau de la Generalitat, li dóna força i legitimitat institucional.

Perquè aquells catalans que discrepen o dubten necessiten saber i veure que el seu President té la decisió ferma de liderar el camí cap a la independència.

Perquè quan agafeu de les mans les persones del vostre costat a la cadena ens doneu la mà a tots els catalans sense cap mena de distinció.

Perquè esvaireu els dubtes i ambigüitats que els fets i paraules d'en Duran sembren.

I, benvolgut President, perquè ja no hi ha marxa enrere en la vostra decisió històrica.