divendres, 9 d’agost del 2013

Rajoy amenaça a les comunitats autònomes amb els nous models de finançament autonòmic

Mariano Rajoy, president del govern espanyol, amenaça a les comunitats autònomes i les alerta de que redueixin les expectatives en les negociacions dels nous models de finançament.


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, segueix en la seva línia centralista i autoritària i avui, ja ha amenaçat a les comunitats autònomes amb més retallades respecte els models de finançament autonòmic que s'hauran de negociar l'any vinent. Així doncs, el president del govern espanyol ha avisat a les comunitats autònomes perquè es vagin conscienciant de que hauran de cedir durant les negociacions dels models de finançament autonòmic. Segons Rajoy, caldrà “arribar a un acord entre tots”, però el president ja avançant que “algú haurà de cedir” i que no es podran complir les pretensions de tothom. Amb l'advertència d'avui Mariano Rajoy començar a preparar el terreny per les retallades de finançament que rebran les comunitats, i entre elles Catalunya, que moriran asfixiades, si continuen aquestes polítiques centralistes per part del govern espanyol.

Mariano Rajoy, president del govern espanyol (Fin de la cita )
Avui, 9 d'agost, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja ha amenaçat a les comunitats autònomes amb més retallades de cara als nous models de finançament que es negociaran l'any vinent. Mariano Rajoy ha assegurat que “abans del 31 de març de l'any vinent s'haurà aprovat una reforma fiscal integral a Espanya”, i ha continuat sentenciant que després d'aquesta reforma “es farà una revisió del model de finançament de les autonomies, en el que es buscarà la unanimitat i l'acord entre tots”. El president del govern espanyol ha afirmat però “que algú haurà de cedir” i que si "algú vol arribar al 100% de les seves pretensions i altres també ho volen tenint pretensions diferents, serà impossible arribar enlloc".
 
Així doncs, veiem que amb aquestes declaracions, el president Espanyol s'avança al que passarà l'any vinent durant la negociació i ja amenaça a les comunitats autònomes amb aquesta alerta de reduir les seves pretensions. Mostra clarament que els futurs models de finançament no podran ser de l'agrad de les comunitats, i en cap cas Catalunya obtindrà el finançament que realment es mereix. El govern espanyol cada dia deixa més clar que la única solució perquè Catalunya se'n surti és el camí cap a la independència i la construcció d'un estat propi on nosaltres mateixos puguem decidir com distribuïm els nostres recursos i impostos.