divendres, 9 d’agost del 2013

L'ANC dóna una lliçó de democràcia a Unió i a ICV

"No hem de fer cap actuació per defensar el dret a decidir perquè ja el tenim com a poble", ha estat la resposta de Carme Forcadell davant la petició que la cadena humana se centri en el dret a decidir


 (ACN).- La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha afirmat que no cal fer "cap manifestació ni cap actuació per defensar el dret a decidir perquè ja el tenim com a nació, com a poble", tal com va reconèixer, ha recordat, el Parlament el passat 23 de gener. En declaracions a l'ACN, Forcadell respon així a les peticions fetes des d'UDC i ICV perquè la cadena humana prevista per al pròxim 11 de setembre se centri en el dret a decidir i no per reivindicar la independència de Catalunya. Forcadell considera que fer un acte ara per donar suport al dret a decidir ja reconegut pel Parlament seria "fer un pas enrere".

Carme Forcadell no s'ha mostrat sorpresa per la carta de Pelegrí perquè l'any passat, ha apuntat, Unió ja va reclamar una manifestació pel pacte fiscal i no per reivindicar que Catalunya fos un nou estat d'Europa. La presidenta de l'ANC ha recordat que la Via Catalana per la Independència ja té més de 300.000 inscrits i, per tant, ha insistit que la cadena és per la independència. No obstant, Forcadell ha convidat Unió a assistir a la Via catalana per la Independència perquè considera que l'Assemblea i el partit tenen un "punt en comú" com és la convocatòria de la consulta i que el poble pugui decidir. "En aquest punt Unió i totes les forces catalanistes ens podem trobar i estar-hi d'acord", ha remarcat. "Per això, els volem convidar", ha reblat.

Unió, de reclamar el pacte fiscal al dret a decidir en només un any

Tant Unió com ICV han demanat que la cadena humana sigui pel dret a decidir i no per reivindicar la independència de Catalunya. El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, considera que "seria bo i aconsellable obrir el lema al dret a decidir", segons ha subratllat, per poder "sumar totes les adhesions i tots els suports possibles" i que permeti "la unitat de totes les forces catalanistes del país", ha assenyalat Pelegrí, que ha recordat que el programa electoral d'Unió reclama el dret a decidir i la celebració d'una consulta el 2014.

Herrera reclama una cadena pel dret a decidir per sentir-se còmode

El líder d'ICV, Joan Herrera, ha demanat centrar l'acte en "guanyar el dret a decidir" per fer, segons ha subratllat, "la convocatòria el més àmplia possible". "Per tant, nosaltres ens trobarem molt còmodes en una convocatòria a favor del dret a decidir que acabarà tenint també una expressió independentista, com és lògic", ha dit literalment Herrera.