dimarts, 20 d’agost del 2013

Pimec replica Madrid i veu "lamentable" relacionar la marxa d’empreses amb el sobiranisme

20/08/2013

El president de la patronal catalana considera que hi ha un mínim de 10 factors per decidir on s’instal·la una empresa


Mar Sabé

Josep González, president de PIMEC.
El president de la patronal catalana de petites i mitjanes empreses PIMEC, Josep González, ha considerat avui que és “lamentable” relacionar la marxa d’empreses catalanes a Madrid amb el sobiranisme.

Gonzalez ha confirmat que no té constància que hi hagi una fuga d’empreses catalanes a Madrid, després que el conseller d’Economia i Hisenda de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, va anunciar ahir que des del 2010 un total de 1.060 empreses catalanes han canviat el seu domicili social a la comunitat madrilenya.

El president de la patronal catalana ha concedit avui una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', on ha declarat que "hi ha un mínim de 10 factors" que et fan decidir on s’instal·la una empresa. "Madrid té el factor clau de la capitalitat, que és important per empreses internacionals, però Catalunya té una tradició empresarial que Madrid no té", ha sentenciat. A més, ha remarcat que Catalunya és la seu de moltes empreses internacionals.

En la mateixa entrevista, González ha lamentat que s’utilitzin les xifres per a polititzar: "Hauríem de ser seriosos amb les xifres i molt freds amb els anàlisis, i no barrejar-los amb tendències polítiques", ha manifestat.

Gonzàlez també ha lamentat que "és evident que a Catalunya tenim una fiscalitat més alta que no voldríem", però ha descartat que sigui la causa que faci que empreses catalanes es mudin a Madrid. 



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/08/pimec_replica_madrid_i_veu_lamentable_relacionar_la_marxa_d_empreses_amb_el_sobiranisme_95576.php