dimecres, 17 de juliol del 2013

Junqueras: “De cada 3€ que gasta Espanya, 1€ el deixa a deure. Algú pot pensar que això no té conseqüències?”

(Nova classe de "teòrica" matemàtiques)

El president d'ERC, Oriol Junqueras, reitera que farà tot el possible per complir l'acord amb CiU respecte a la celebració del referèndum

El líder republicà que, “precisament, la situació econòmica que viu el país fa més urgent fer la consulta quan més aviat millor”

17/07/13 09:11 - Barcelona - Redacció  

Oriol Junqueras Foto: ANDREU PUIG.
El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reiterat aquest dimecres que el seu partit farà tot el possible per complir l'acord amb CiU respecte a la celebració del referèndum perquè, “precisament, la situació econòmica que viu el país fa més urgent fer la consulta quan més aviat millor”. “El patiment de les escoles, aturats, jubilats ... ens obliga a posar el futur del país en mans dels ciutadans com abans millor”, ha afirmat.

I és que, segons ha explicat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, “l'experiència ens diu que posar el nostre futur en mans del govern espanyol no serveix de res: En el millor dels casos et diuen que ‘no' d'entrada, i en el pitjor et diuen que ‘sí' i després no compleixen”.

En aquesta línia, Junqueras ha argumentat: “De cada 3 euros que gasta l'estat espanyol, un euro el deixa a deure. De cada 4 euros que ingressa, una quarta part dels quals és dels catalans, un euro va a pagar interessos del deute. És a dir, tot el que paguem els catalans junts no serveix per cobrir els interessos del deute de l'Estat espanyol. Això és insostenible absolutament. No hi ha cap estat del món que aguanti això. Algú pot pensar que això no té conseqüències?”
El líder republicà ha volgut remarcar, però, que “només tindrem una societat justa si tenim una economia pròspera, i només tindrem una economia pròspera si tenim una societat justa”.

Preguntat per les conclusions de la investigació del cas Palau, que indiquen que 5,2 milions de la institució musical van anar a parar a Convergència Democràtica de Catalunya, Junqueras ha afirmat que CDC hauria d'aprofitar la compareixença que hi ha prevista per al 31 de juliol per donar totes les explicacions possibles, depurar responsabilitats i deixar-ho tot clar. “I si després es demostra que no hi ha hagut finançament irregular -ha afegit-, les persones que han estat sota sospita tindran tot el dret del món a demanar una reparació”. En aquest sentit, ha demanat una reflexió als mitjans de comunicació que quan publiquen una sospita “ho fan a tota pàgina i a portada i quan hi ha la rectificació es fa a la pàgina 43”.

Malgrat tot, Junqueras ha recordat que aquest dimecres hi ha una sessió de control al Parlament i, per tant, “si els diputats ho consideren oportú, podran preguntar avui mateix al president Artur Mas”.

Darrera actualització ( Dimecres, 17 de juliol del 2013 10:31 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/663723-junqueras-de-cada-3-que-gasta-espanya-1-el-deixa-a-deure-algu-pot-pensar-que-aixo-no-te-consequeencies.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui