dimarts, 18 de juny del 2013

La Vall d'Aran, aïllada per l'enorme crescuda dels rius

La Garona, desbordada · Veïns evacuats a Viella, Arties, Bossòst i Les · Tallat l'accés per carretera 

 

 

 Vídeo amb imatges de la Garona desbordada.

 



La Garona al pas per Art.





La Vall d'Aran ha quedat aïllada per carretera avui al matí per causa de l'enorme crescuda dels rius, sobretot el Garona, que s'ha desbordat i en algun tram arriba a tenir uns cent cinquanta metres d'amplada, segons que ha explicat el síndic d'Aran, Carlos Barrera, en declaracions a RAC-1. El fort desglaç de la neu acumulada en cotes altes de muntanya i la pluja intensa d'aquesta nit passada i d'avui al matí han fet que hi hagués una crescuda molt gran dels rius. Protecció civil alerta que la situació és perillosa a prop dels rius, tant del Garona com del Noguera de Cardós i el Noguera Pallaresa.

Aquesta situació ha fet tallar l'accés a la Vall d'Aran per carretera des de la boca sud del túnel de Viella i també s'ha tallat la N230 fins a la frontera amb l'estat francès. El transport escolar s'ha suspès i hi ha hagut evacuats a Viella, Arties i Bossòst i Tredòs.


El síndic, Carlos Barrera, ha parlat d'una situació caòtica, i ja ha avançat que els danys seran molt grans, tenint en compte que la previsió és de més pluja a la Vall d'Aran.

Segons el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya, hi ha de moments dos-cents desllotjats, i hi ha uns quants càmpings que poden ser els més afectats per la crescuda de la Garona i del Noguera Pallaresa. Aquests són els càmpings: Prado Verde, Verneda (evacuat), Era Yerla, La Presalla, Forcanada, Nou Càmping i Vall Àneu.

L'alerta pel perill de desbordament dels rius s'estén també a l'Alta Ribagorça i al Pallars.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4126273/20130618/vall-daran-aillada-lenorme-crescuda-rius.html

P.D. :  Tranquils que ara el Espadaler a falta de bombers enviarà els nous mitjans aeris que ha comprat per treure tota l'aigua de la Vall