dimarts, 18 de juny del 2013

Histerisme a Espanya, diners de Noruega per un estudi sobre “El moviment basc d’alliberament nacional”

Demanen a la diplomàcia espanyola que cridi a consultes l’ambaixador de Noruega per informar sobre “l’assumpte” que veuen com a suport a Batasuna i al terrorisme


El Research Council of Norway, una agència del Ministeri d'Educació i Investigació del Govern de Noruega, subvencionarà amb més d’un milió d’euros un estudi sobre "el moviment basc d'autodeterminació", fet que ha desfermat les ires de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), de la Confederació Espanyola de Policia espanyola (CEP), de l’eurodiputada del PP, Jiménez-Becerril, i de la caverna mediàtica, que reclamen al Govern espanyol que "aturi els peus" a Noruega. La gota que ha fet vessar el got ha estat la participació en un seminari emmarcat en el projecte de Gorka Elejabarrieta, dirigent de Sortu, que va explicar que “per a bascos i catalans és encara il·legal decidir sobre el seu propi futur”. 
© http://www.flickr.com/photos/77992889@N00/401791405/
Noruega comprovarà com les gasta Espanya

La Confederació de policies ha comparat el finançament de l’estudi a un suposat suport als partidaris Breivik, l'autor confés dels atemptats de Noruega de 2011, “ el que està fent Noruega és tan absurd com si Espanya, donés asil a terroristes que  enalteixin la figura de Breivik", ha dit el president de la CEP.  La presidenta de l'AVT ha qualificat aquesta notícia com "dolorosa i vergonyosa" i ha exigit al Govern espanyol que cridi a consultes l'ambaixador per aquest fet insòlit, "Potser a Noruega no saben que aquesta gentussa no són separatistes, no són independentistes, són assassins i que el projecte que finançaran és per assassins", ha dit la presidenta de l’AVT.

Europa s’equivoca en voler la pau

L'eurodiputada del PP Teresa Jiménez Becerril ha admès que el fet està en la línia de la internacionalització del conflicte. “A la UE, el veig cada dia, cal fer pedagogia constantment sobre on són els bons i els dolents", ha dit a esRadio, i ha afegit “creuen que mirant amb simpatia el món que fa costat a ETA ajuden a la pau i nosaltres és com si estiguéssim en contra, els que creem problemes. És la imatge que se'ns ha donat, som els incòmodes, els que estem frenant les ànsies de pau. Això és un profund error ".

Temor al suport de Noruega  o altres països europeus a la causa catalana cap a l’estat propi

Està clar que a Europa el dret a decidir de catalans o bascos té guanyada la partida, la democràcia està per sobre del que pugui pensar Espanya, si ara fa unes dies Cameron va advertir a Rajoy del dret que tenim els catalans a decidir, ara és Noruega que aposta pel diàleg com a eina per aconseguir la pau, i si la pau vol dir dret a decidir, cal fer-ho i tirar-ho endavant.
En aquest sentit el procés democràtic sorgit a Catalunya és i serà ben rebut, malgrat que alguns pessimistes de casa nostre ens vulguin amargar la democràcia.  Serà Noruega, o qualsevol país de veritable tradició democràtica, però Europa no donarà l’esquena als demòcrates, en tot cas posarà l’Espanya en el lloc que és mereix dels països on la democràcia fa encara por.