dimecres, 12 de juny del 2013

Creen una plataforma per facilitar l’aplicació de la llei Wert a Catalunya

Volen combatre el català com a llengua vehicular i reclamar a la Generalitat i ajuntaments que disposin de centres públics o concertats on el castellà sigui vehicular


Un grup de pares d'alumnes escolaritzats en diversos centres públics, privats i concertats a Sant Cugat del Vallès ​​ha posat en marxa una plataforma per donar una “empenteta” a l’aplicació de la llei Wert, i reclamen a la Generalitat i l'Ajuntament una educació bilingüe -en català i castellà-, o trilingüe en una llengua estrangera-, en una o diverses escoles públiques o concertades de la ciutat. Es tracta de l’Assemblea per una Escola Bilingüe de Sant Cugat (AEB-Sant Cugat), que es presentarà divendres vinent a la ciutat, amb la intenció d’aconseguir sumar al projecte el major nombre de pares possibles i escampar la iniciativa a tot Catalunya. 





El castellà vehicular és l’obsessió

Segons explica al seu web, en castellà, “la pràctica totalitat dels projectes lingüístics dels centres educatius públics i concertats a Sant Cugat dissenyen un model de llengua vehicular única. No preveuen models bilingües o trilingües. Ens sembla un greu error perquè considerem, com a molt beneficiós i positiu per a la formació dels alumnes, que els centres sostinguts amb fons públics ampliïn la seva oferta educativa i aprovin una programació escolar adequada que inclogui el català, el castellà i la llengua estrangera (preferentment anglès) en una proporció equivalent”. Només cal veure el fulletó de presentació i el tractament que es fa del català per veure per on van els trets.



http://directe.cat/303244