divendres, 24 de maig del 2013

Zapatero: “La deriva sobiranista catalana no anirà enlloc”

L’expresident del govern considera la demanda d’independència una “distorsió històrica”

Maria Coll


José Luís Rodríguez Zapatero a RNE.
L’expresident del govern espanyol, el socialista José Rodríguez Zapatero, ha assegurat avui en declaracions a RNE que “l’anomenada deriva sobiranista catalana no anirà enlloc” perquè en l’actual marc europeu que una comunitat com Catalunya demani la independència és una “distorsió històrica”.

Zapatero ha destacat que “Artur Mas és un polític d’alçada i de formació europeista” i, per tant, sap molt bé que ara Europa no permetrà la creació d’un nou estat. Per això, segons l’expresident, darrera de la llei de consultes aprovada per Parlament, només “hi ha una estratègia política” per part de la federació. “Crec sincerament que els dirigents de CiU no són independentistes”, ha afirmat.

I en aquesta mateixa entrevista, l’expresident del govern espanyol, marcant distàncies amb el PSC, ha recordat que “l’anomenat dret a decidir no forma part del nostre pacte constitucional”. Malgrat aquest recordatori, també ha recordat que els socialistes catalans “han jugat, durant tot el procés democràtic, i estan cridat a jugar un paper d'equilibri i d'integració”. 

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/05/zapatero_la_deriva_sobiranista_catalana_no_anira_enlloc_94318.php