dilluns, 6 de maig del 2013

Chacón trenca el PSC i carrega contra la democràcia dels catalans

En una carta oberta que publica El Mundo, insta Pere Navarro a desvincular-se dràsticament del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i a situar-se “enfront de Mas”


L’exministra de Defensa del Govern Zapatero i diputada del PSC al Congrés ha fet una carta oberta al líder dels socialistes catalans, Pere Navarro, que publica El Mundo, on l’insta a devincular-se de forma “oberta i rotunda” del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Chacón, que s’erigeix portaveu, al seu entendre, del sentir de gran part dels socialistes catalans i d’una majoria de votants i simpatitzants del PSC, fa gala d’un leruxisme barroer i carrega contra el president de la Generalitat en un clar intent d’entorpir el procés que reclama una majoria social a Catalunya - que ella obvia-, i utilitza la plataforma que li ofereix Pedro J. Ramírez, sempre a punt de torpedinar la voluntat democràtica dels catalans, per trencar el PSC i intentar rebentar el dret a decidir. 
 
Chacón contra Navarro i els catalans

Chacón contra Catalunya i els catalans, sigui quina sigui la seva procedència

L’exministra acusa el president Mas de voler enfrontar els aturats catalans als aturats andalusos, gallecs o extremenys, i d’enfrontar els treballadors i les classes mitjanes catalanes als treballadors i classes mitjanes d’Espanya. Mentre recorda que els socialistes porten en el seu ADN “la llibertat, la igualtat, la justícia i la solidaritat per damunt del lloc de procedència” , i afirma que en l’últim terç de segle – no diu quin segle-, els socialistes han demostrat ser capaços d’aconseguir avenços


De ministra de defensa amb un deute milionari a trair Catalunya per acontentar Pedro J. Ramírez i la caverna diversa

Chacón alerta Navarro que el PSC “som el partit que propugna una reforma federal d’Espanya i no la seva ruptura”, i per això “en nom de tants i tants catalans que contemplen amb preocupació la deriva d’Artur Mas i els seus aliats sobiranistes” demana a Pere Navarro que no tingui en compte els pressions de dins o de fora que volen incorporar al socialisme a una “operació totalment oposada als nostres principis i trajectòria”, escriu Chacón, i acaba reclamant al líder dels socialistes catalans que el PSC es desvinculi de forma “oberta i rotunda”de qualssevol iniciativa de ruptura amb Espanya, i en concret, del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Chacón i Pedro J. Ramírez, favors mutus

L'ambició de Carme Chacón i la lluita del seu entorn per preparar l’assalt al poder del PSOE ve de lluny, de quan va intentar crear un espai comunicatiu alternatiu a la veu socialista de referència com era el diari El País. Aleshores, no va dubtar en aliar-se amb el seu company Miquel Barroso i l’empresari mediàtic de l’esquerra, Jaume Roures, per acabar amb l’enemic comú de tots ells, el grup PRISA. I per aconseguir-ho, fins i tot va pactar amb Pedro J. Ramírez. El resultat de tant calculada estratègia pel poder ha esdevingut un pur fracàs – PRISA debilitada, però a costa de que la Sexta i el diari Público liquidat-, això sí, Pedro J Ramírez , ha aconseguit fer naufragar als seus rivals.
per Catalunya quan “la situen en sintonia i a la avantguarda de la resta d’Espanya”.  En aquest sentit Chacón afirma que els socialistes no poden estar al costat ni de costat amb Artur Mas, que han d’estar enfront.