dijous, 4 d’abril del 2013

Palamós encén una gran estelada d'espelmes






3.000 espelmes van configurar aquesta gran estelada a Palamós. Aquella primera estelada encensa a Verges s'ha anat estenent pel territori català i ara la iniciativa s'ha materialitzat a Palamós.
Per primera vegada l'Assemblea Nacional Catalana ha encés una estelada arran de mar, la Platja Gran de Palamós va ser el lloc escollit per dibuixar aquesta gran bandera d'espelmes.
Sota el lema 'Encén la flama' durant tot el cap de setmana s'ha treballat perquè la bandera fos una realitat. La pluja va fer retardar l'acte de l'encesa, traslladant-la de dissabte a diumenge. Tot i que els preparatius es van allargar moltes hores, aquestes es van viure de manera molt festiva i tot va culminar el diumenge al vespre amb l'encesa de gairebé 3.000 espelmes, 2.000 apadrinades. I és que en aquesta ocasió tot aquell que ho desitjava pel preu de un euro podia tenir una espelma personalitzada.
Centenars de persones van seguir tot el procés d'encesa d'aquests tres milers d'espelmes que es va allargar una estona. Durant aquest temps es van recitar poemes i es van cantar cançons. Tot va culminar amb el Cant dels Segadors i el clam unànime per una Catalunya lliure i independent.
L'encesa d'estelades no s'atura aquí, l'Assemblea Nacional Catalana preveu la confecció d'estelades de manera col·lectiva entre diverses poblacions i es treballa en l'encesa d'estelades de colors de cara a la nit de la Revetlla de Sant Joan.

http://costabravadigital.cat/index.php/actualitat-de-castell-platja-d-aro-6/24982-palamos-encen-una-gran-estelada-d-espelmes