dilluns, 22 d’abril del 2013

Escàndol al CNI: Expulsat un cap de secció per robar informació

L'agent apartat del servei tenia 31 anys d'experiència

 




És la sanció més greu imposada a un agent dins l'espionatge espanyol, però val a dir que els càrrecs també ho són: robar informació "altament sensible per a la seguretat de l'Estat espanyol. M.M., un brigada de la Guàrdia Civil, amb 31 anys d'experiència als serveis secrets espanyols, i cap de la secció de doctrina de l'actual Centre Nacional d'Intel·ligència ha estat sancionat amb tres anys i sis mesos de suspensió que, d'acord al codi disciplinari del CNI, implica l'expulsió automàtica del centre.

Segons informa la Cadena SER , la investigació interna del servei d'intel·ligència es va encetar el 2011 en detectar la sostracció de moltes ordres d'operacions, -un dels documents més delicats del CNI perquè contenen identitats, procediments operatius, codis de comunicació i fonts financeres-. Les perquisicions van apuntar al cap de la secció de doctrina de la divisió d'operacions, és a dir, a l'agent que li corresponia establir els criteris per a la formació i l'entrenament del personal operatiu. Un càrrec però que segons l'organigrama del CNI no justificava l'accés aquest tipus de documentació.

Finalment el 4 de novembre de 2012 es va fer efectiva la sanció disciplinària. M.M. va recórrer la seva expulsió per la via judicial, i el passat mes de març, la sala contenciosa-administrativa de l'Audiència Nacional va donar la raó al CNI sentenciant que "de les actuacions s'evidencien activitats extra professionals que revelen sense cap mena dubte que l'agent ha vulnerat la seva obligació de guardar secret i reserva dels assumptes dels quals conegui per raó del seu treball ".

http://www.naciodigital.cat/noticia/54005/esc/ndol/al/cni/expulsat/cap/secci/robar/informaci