dimarts, 2 d’abril del 2013

El Govern rebutja qualsevol oferta de negociació del finançament

espoli

 El Consell de Transició Nacional es reunirà per primera vegada l’11 d’abril

Maria Coll
 

El conseller Francesc Homs en la roda de premsa posterior al consell de Govern.
El Govern català ha rebutjat avui qualsevol oferta de negociació d’un nou model de finançament que pugui fer el govern espanyol. “Dels últims acords de finançament els més calent és a l’aigüera, d’alguns temes cal passar full”, ha sentenciat el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, en roda de premsa posterior al consell de l’executiu.

Encara que Homs no s’ha negat a dialogar amb l’executiu de Mariano Rajoy ha deixat clar: “Nosaltres estem pel dret a decidir i per fer una consulta, no pas per un nou model de finançament, aquesta és la nostra prioritat”. I ha insistit: “Si el govern espanyol vol fer propostes té tot el dret del món, però les nostres cartes venen marcades i nosaltres no ens mourem d’aquest guió”.

Després d’aquestes afirmacions, la proposta dels socialistes – que aquest matí han demanat una comissió d’estudi al Parlament per debatre un nou model de finançament- també ha estat rebutjada pel portaveu per ser “una possibilitat ja superada”. I ha assegurat que ara el país no pot “passar a bona vida” la manifestació de l’11 de setembre o el resultat d’unes eleccions i tornar “al dia de la marmota”.

11 abril: primera reunió del Consell de Transició Nacional


Homs també ha anunciat en roda de premsa que el proper 11 d’abril per primera vegada es reunirà el Consell Assessor per la Transició Nacional, que està format per Carles Viver i Pi-Sunyer, com a president, Enoch Albertí, Germà Bel, Carles Boix, Núria Bosch, Salvador Cardús, Àngel Castiñeira, Francina Esteve, Joan Font, Pilar Rahola, Josep Maria Reniu, Ferran Requejo i Joan Vintró. Un consell que encara podria ampliar-se amb dues places més que no han estat adjudicades.

“No em volgut enganyar”


Els periodistes han retret al portaveu del Govern que el dimarts posterior a la trobada discreta entre el president de la Generalitat i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, encara negués que aquesta s’hagués produït, igual que havia fet el propi Mas. “L’ànim meu i del president no ha estat enganyar ningú sobre l’entrevista”, ha assegurat Homs. I ha considerat necessari mentir si és per generar trobades tranquil•les i allunyades de la premsa.