dimecres, 6 de març del 2013

L'Audiència obliga entrar a la presó els sentenciats pel Cas Pallerols

Els magistrats consideren que es desvirtua la funció preventiva de la sentència

 

Fidel Pallerols, a l'esquerra, arriba a l'Audiència de Barcelona acompanyada de la seva advocada, Berta del Castillo Foto: ACN

De res ha servit l'acord mostrat en la sentència de conformitat que condemnava l'empresari andorrà Fidel Pallerols i l'ex-conseller nacional d'UDC Vicenç Gavaldà van ser condemnats a set mesos de presó cadascun, mentre que a l'exdirector general d'Ocupació Lluís Gavaldà se li va imposar una pena d'any i mig de presó, per desviament de subvencions públiques. L'Audiència de Barcelona ha dictat una interlocutòria per la que els obliga a entrar a la presó.

Els magistrats consideren que no es poden acollir al benefici de la suspensió de la condemna malgrat ser penes inferiors a dos anys i no tenir antecedents per una qüestió de "prevenció pública". "Una actuació delictiva emmarcable en el que col·loquialment es considera corrupció política a través d'una trama organitzada, ha de primar per damunt de tot la funció de prevenció general que, juntament amb d'altres, està cridada a complir la pena", assegura la decisió judicial.

http://www.naciodigital.cat/noticia/52495/audiencia/obliga/entrar/preso/sentenciats/cas/pallerols