dimecres, 6 de març del 2013

El PP demanda El País i Bárcenas per difondre documents «falsos»

L'extresorer del PP entrant a l'Audiència Nacional aquest dilluns al migdia Foto: ACN
El PP ha presentat una demanda per vulneració del dret a l'honor contra el diari 'El País' per la difusió de documents "falsos i molt probablement manipulats". A més del diari també demanda l'autor dels papers, l'extresorer i exgerent del partit Luis Bárcenas, segons 'El País'. La demanda se suma a les accions legals que han emprès Ángel Acebes, Javier Arenas, Jaime Mayor Oreja i Rodrigo Rato també per entendre que s'ha vulnerat el seu dret a l'honor.

Segons ha anunciat el PP aquest dimecres, la intenció és dirigir l'acció "contra la persona o persones que hagin lliurat al diari 'El País' els falsos documents publicats, la identitat dels quals es desconeix actualment". El PP ha presentat aquest dimecres una demanda on sol·licita que els demandats declarin que s'ha vulnerat el dret a l'honor dels demandants i que la vulneració "ha suposat un mal efectiu en la imatge i prestigi dels demandants". Així mateix, exigeix que es condemni 'El País' a publicar la sentència de la demanda "durant els mateixos dies en què s'han publicat els articles ofensius", en referència als 'papers de Bárcenas' que va publicar el rotatiu. Finalment, demana que s'indemnitzin el PP i els seus dirigents amb 500.000 euros en concepte de danys i perjudicis. El partit assegura que els diners aniran destinats a organitzacions de carácter social.

Segons la demanda presentada pel PP, "la difusió premeditada i irresponsable, inexplicable en un mitjà de comunicació, de documents la identitat, veracitat i autoria dels quals no s'ha contrastat ni consta a qui els difon, posa evidentment de manifest el criticable i inexistent rigor professional i mala praxis del que fa".

En aquest sentit, destaca que el PP "porta i smpere ha portat una única comptabilitat que, seguint la legislació vigent sotmet amb la periodicitat normativament prevista a la supervisió i control del Tribunal de Comptes sense que la revisió d'aquestes pel citat òrgan sigui objecte de defecte o reserva de cap tipus". Per això, considera "radicalment falsa, temerària i tendenciosa" qualsevol informació o document que posi en duote l'existència d'una única comptabilitat al partit.

Garantint, doncs, la plena legalitat de les seves accions, el partit considera que la intenció dels anomenats 'papers de Bárcenas' publicats per 'El País' només persegueixen "malmetre la imatge i bona reputació del PP i dels seus dirigents i treballadors". Així, lamenta que la gravetat de les informacions és "de grans dimensions" ja que, reconeix, les informacions "han malmès greument la imatge del Partit Popular i dels seus dirigents". La demanda també sosté que el cas de vulneració del dret a l'honor és "de greus conseqüències pels perjudicats".

http://www.naciodigital.cat/noticia/52496/pp/demanda/pais/barcenas/difondre/documents/falsos