dimarts, 19 de març del 2013

La resposta al diàleg: “Que no gastin en televisions i ambaixades”


La ministra Mato respon amb un exabrupte l’oferta de Mas
Nerea Rodríguez
 a ministra de Sanitat, Ana Mato, ha acusat avui el govern de la Generalitat de "no prioritzar" els serveis socials en la despesa i gastar part dels seus recursos en "altres coses" com per exemple "televisions i ambaixades". Aquesta ha sigut la resposta del govern espanyol a l’oferta i aposta del president de la Generalitat, Artur Mas, pel diàleg.

La ministra també ha afirmat que una de les finalitats del seu govern és "garantir la igualtat" dels espanyols i per aquest motiu va recórrer l'euro per recepta al Tribunal Constitucional. Ha fet aquestes afirmacions al Senat en resposta a una interpel•lació de l'exconseller i senador Josep Lluís Cleries, que ha acusat el govern espanyol d'estar asfixiant Catalunya.

Un fet, ha recordat, que se suma al repartiment dels objectius de dèficit. En aquest sentit ha destacat que al 2013 les comunitats hauran de contribuir en un 85% a la reducció del dèficit quan només representen el 35% de la despesa. Per contra, ha dit, l'Estat no aprima els seus ministeris, fet que sí que permetria estalviar recursos.

En la seva rèplica, Mato ha afirmat que el govern de CiU s'hauria de preguntar "què ha fet" aquests últims dos anys "perquè han hagut de convocar unes eleccions per acabar perdent més de deu escons" fet que suposa "el reconeixement d'un fracàs".

El recurs a l’euro per recepta

Mató també ha justificat el recurs del govern espanyol contra l'euro per recepta. Segons la ministra, el govern espanyol va considerar que es discriminava els ciutadans pel fet de viure a Catalunya. "És veritat que cal estalviar, però mai consentirem que s'estalviï a costa de crear desigualtats entre els ciutadans", ha afirmat.

En tot cas, Mato ha afirmat que "aposta pel diàleg i la cooperació institucional" i ha recordat que el seu govern treballa "en un espai sociosanitari únic". En aquest marc ha apel•lat al "diàleg" per aconseguir "grans consensos" que "és el que la societat espanyola ens demana i ella ofereix". 
P.D : I el fàcil que seria tallar l'aixeta a Aquests fatxes amb una hisenda pròpia.....