dimarts, 19 de març del 2013

Dimiteixen tots menys els d'espanya : Dimiteix el ministre francès d'Hisenda, acusat de tenir un compte a Suïssa


Actualitzat a les 22:02 h   19/03/2013
El fins ara ministre francès d'Hisenda i Pressupostos, Jérôme Cahuzac.
 
El ministre francès d'Hisenda i Pressupostos, Jérôme Cahuzac, un dels pilars del govern socialista de François Hollande, ha dimitit a conseqüència de l'escàndol desfermat per la possibilitat que tingués un compte bancari a Suïssa. "Per respecte al bon funcionament del govern i de la justícia, he decidit presentar la meva dimissió", ha declarat Cahuzac a través d'un comunicat. "Això no canvia en res la meva innocència ni el caràcter calumniós de les acusacions llançades contra mi".

La Fiscalia francesa havia decidit aquest dimarts obrir una nova fase d'instrucció judicial per prosseguir les investigacions sobre el suposat dipòsit del ministre en un banc suís. El lloc web Mediapart va fer pública el desembre una gravació telefònica en què se sentia una veu -suposadament la de Cahuzac- que reconeixia tenir un compte a Suïssa. Precisament el ministre dimissionari va ser un dels membres de l'Executiu francès que van escriure a la Comissió Europea el desembre per demanar que es reforci la lluita contra el frau fiscal i el blanqueig de diners a la UE.

El president Hollande ha decidit acceptar la dimissió de Cahuzac i reemplaçar-lo per Bernard Cazeneuve, l'actual titular de la cartera d'Afers Europeus, segons ha anunciat la Presidència francesa.