dimecres, 27 de març del 2013

La corrupció al PP, una història d’amics i servidors de l’Estat

La corrupció dins el PP sobrepassa l'etapa de Rajoy i d’Aznar i empastifa l’etapa de l’exministre de Franco, Manuel Fraga Iribarne


 Ja són tres els extresorers del PP imputats per finançar presumptament el partit, lucrar alts càrrecs i  lucrar-se. A més de Bàrcenas i Sanchís- aquest últim en època de l’AP de Fraga- , també ha estat imputat l’ex inspector d’hisenda i extresorer del PP Álvaro Lapuerta, amic d’Aznar i protector d'aquest i de Botella quan aquests van viure a La Rioja en l’època que Aznar feia també d’inspector d'hisenda. Les relacions d’amistat de l’expresident Aznar amb càrrecs després imputats no acaba aquí, i mostra que la  presumpta corrupció del PP ve de lluny i  el seu focus es troba a les altes esferes.

Aznar, amics inspectors d’hisenda i imputats

En l’època que Aznar feia d’inspector d’hisenda a Logronyo, un altre amic íntim compartia professió amb Aznar a la Rioja, es tracte de Miguel Blesa,  a qui l’expresident va nomenar anys després  president de Cajamadrid, i que ara està imputat per diversos presumptes delictes. Cajamadrid va ser transformada en Bankia i Blesa va ser substituït per l’exvicepresident del Govern d’Aznar, Rodrigo Rato, també amic d’Aznar i imputat.

El casament d’Estat de la filla d’Aznar  i les caceres i viatges de Fraga en el punt de mira

El dispendi del casament de la filla d’Aznar pren una nova dimensió en sortir a la llum els caasos de corrupció dins el PP. La màxima que  Manuel Fraga, que va deixar per escrit, “la política és un noble ofici en què cal recórrer a mitjans poc clars per poder exercir-la ", sembla que va ser portada a terme fins l’extrem pel seu tresorer Ángel Sanchis, a qui Fraga va defensar amb ungles i dents davant els grans banquers espanyols que ajudaven amb diners a Aliança Popular. Tot pren cos quan hi ha qui afirma que Sanchís pagava els viatges de Fraga, les caceres i excursions a l’Argentina.