dissabte, 23 de març del 2013

Independència @CatalanVoices: engega la diplomàcia catalana 2.0

El Diplocat obre la porta a la participació ciutadana a través de Twitter per donar a conèixer Catalunya al món

Una imatge del compte de Twitter de @CatalanVoices
 Nerea Rodríguez

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) ha impulsat el projecte @CatalanVoices, un instrument 2.0 de projecció internacional del país, basat en les xarxes socials i en la participació ciutadana. El projecte pretén generar coneixement sobre Catalunya a la xarxa per tal de difondre la realitat del país i promoure'n els seus actius.

@CatalanVoices és un compte de Twitter des d'on cada setmana un administrador o 'Curator of Catalonia', ja sigui català resident a l'exterior o estranger vinculat a Catalunya, piula en anglès sobre la seva vida quotidiana, els llocs que li agraden, activitats que recomana o altres punts de vista, sempre en relació amb Catalunya.

L'editora nord-americana Liz Castro, coordinadora del llibre 'What's up with Catalonia', ha estat la primera 'Curator of Catalonia'. Qualsevol persona interessada a participar en aquesta iniciativa pot presentar la seva candidatura a esdevenir un 'curator' a www.catalanvoices.com; només cal que pugui redactar correctament en anglès. No obstant això, el més òptim és que sigui una tercera persona la que recomani el nom d'un candidat a administrador.

Amb aquesta iniciativa del Consell de Diplomàcia Pública posa en funcionament una pràctica en diplomàcia pública digital a Catalunya que està tenint èxit a altres indrets, com ara Suècia (@Sweden) o Escòcia (@Scotvoices).

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) és un consorci públic-privat, creat el novembre de 2012 i en el qual hi participa la Generalitat de Catalunya, diversos ajuntaments, les diputacions, les universitats, les cambres de comerç, les caixes i les associacions d'empresaris, entre d'altres.  


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/03/_catalanvoices_diplomacia_catalana_2.0_93357.php